Încă o zi de aglomeraţie pe DN1, în Prahova. Vizibilitate redusă din cauza ceţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Turiştii întârziaţi vor urca spre munte, pe DN1. Foto Adelina Anei
Turiştii întârziaţi vor urca spre munte, pe DN1. Foto Adelina Anei

Circulaţia auto de pe drumurile din ţară este îngreunată pe mai multe tronsoane importante, din cauza ceţii dense. Vizibilitatea este redusă din pricina acestui fenomen şi pe drumurile naţionale din Prahova. Poliţiştii rutieri se aşteaptă la încă o zi de trafic aglomerat pe DN1, Bucureşti - Braşov.

Câteva mii de autoturisme, 6.000 doar până la orele prânzului, au fost vineri în trafic pe DN1, dar şi pe ruta ocolitoare DN1 A Ploieşti - Vălenii de Munte - Cheia - Săcele - Braşov.

Turiştii au avut de dat un adevărat test al răbdării înainte de a începe sejurul de Revelion. Pe Valea Prahovei şirul de maşini s-a întins pe zeci de kilometri.

Şi cei care au plecat devreme de acasă au dat peste aglomeraţie. Coloana s-a format încă de dimineaţă, atât pe porţiunea dintre Cornu şi Comarnic, cât şi între Sinaia şi Buşteni.  

Şi sâmbătă se aşteaptă ca mii de turişti întârziaţi să ia drumul muntelui.

Sfaturi pentru conducătorii auto

Pentru prevenirea incidentelor în trafic, poliţiştii rutieri îi sfătuiesc pe conducătorii auto să păstreze în mers o distanţă corespunzătoare faţă de autovehiculele dinainte, să îşi cupleze centura de siguranţă (şi să determine toate persoanele din autoturism să procedeze la fel), iar în condiţiile unui carosabil acoperit cu zăpadă sau polei să folosească cu precădere frâna de motor. De asemenea, este recomandat ca înaintea plecării în călătorie să se intereseze în privinţa stării traseului ales, precum şi despre condiţiile meteo-rutiere prognozate pentru zona tranzitată. În acest scop poate fi apelat numărul de telefon al Comandamentului Central de Iarnă: 021/9360.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Prahova, click pe poza de mai jos:

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite