Explicaţia halucinantă a notelor de 10 obţinute la contestaţie de candidaţii din Prahova care au susţinut examen la şcolile de jandarmi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Explicaţie rezultate examen admitere jandarmerie

Jandarmeria Română este din nou subiect de scandal după ce 11 candidaţii care au susţinut examen de admitere pentru Şcoala Militară de Jandarmi „Petru Rareş“ din Fălticeni şi Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica“ au fost admişi cu punctaj maxim deşi iniţial lucrările lor fuseseră notate cu 2 şi 3.

UPDATE Ce spune Jandarmeria Română despre examenul din Prahova unde notele au fost majorate cu 7-8 puncte după contestaţii

***

După corectarea iniţială a lucrărilor, toţi cei 11 candidaţi care au susţinut examenul în Prahova au obţinut note extrem de mici, între 2,50 şi 3,50, apoi au depus contestaţii nemulţumiţi de rezultat. Recorectarea testelor a scos la iveală o greşeală majoră, astfel că lucrările au fost punctate în final cu nota maximă.

Se pare că, dintr-o „eroare umană“, concurenţii care au susţinut examenul la sediul Inspectoratului de Jandarmi Prahova au primit un test grilă vechi, care a fost dat candidaţilor în sesiunea anterioară, din martie 2021.

Pentru că orice concurent se pregăteşte pentru un examen rezolvând testele anterioare, candidaţii care au susţinut proba în octombrie 2021 au ştiut să răspundă corect la majoritatea întrebărilor. Acesta a fost motivul pentru care au şi făcut toţi contestaţie, convinşi fiind că notele lor ar fi trebuit să fie cu mult mai mari faţă de cele primite.

Ulterior contestaţiilor, organizatorii concursului au descoperit unde a fost eroarea. Pentru corectarea testelor care erau de fapt din luna martie s-a folosit grila (şablonul) aferent testului din octombrie, această incurcătură justificând şi notele extrem de mici.

Conform metodologiei de concurs, în cazul în care organizatorul examenului greşeşte subiectele, candidatul este punctat cu notă maximă.

În momentul de faţă are loc o anchetă internă la nivel de Inspectorat Judeţean pentru a se identifica sursa greşelii şi dacă la mijloc este vorba despre o eroare umană sau despre un act de corupţie.

De precizat este că toţi cei 11 candidaţi care au susţinut proba scrisă în Prahova au fost în aceeaşi clasă. În mod normal, în antetul foii de concurs se află indicaţii cu privire la sesiunea de examen, la numele organizatorului şi unitatea pentru care a optat fiecare concurent. Este curios cum de niciunul dintre cei 11 concurenţi nu a observat că rezolvă testul din luna martie 2021 şi nu din luna octombrie.

În plus, după ce eroarea a fost făcută publică, rezultatele contestaţiilor din Prahova au fost şterse de pe site-ul instituţiei.

Inspectoratul Judeţean de Poliţie Prahova a refuzat să ofere vreo explicaţie cu privire la această situaţie.

Deşi a fost întrebat insistent de reprezentanţii mass-media, pe grupul de WhatsApp dedicat presei, purtătorul de cuvânt al IJJ Prahova, Daniel Chirvase, nu a dat niciun răspuns cu privire la organizarea examenului de admitere.

Citeşte şi:

Un tânăr din Botoşani a urinat într-o sticlă în timpul examenului pentru Scoala de Jandarmi, cu acordul supraveghetorilor

Pe munte în pantaloni scurţi şi adidaşi. Trei turişti au fost recuperaţi de jandarmi şi salvamontişti

PloieştiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite