Doi pui de urs, morţi într-o pădure din Prahova. Ursoaica nu este de găsit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Unul dintre puii găsiţi în pădure era extrem de slăbit şi a murit la puţin timp după ce a fost prelaut de DSV FOTO Arhivă
Unul dintre puii găsiţi în pădure era extrem de slăbit şi a murit la puţin timp după ce a fost prelaut de DSV FOTO Arhivă

Puii de urs au fost găsiţi într-o pădure din zona staţiunii prahovene Cheia, de către un cetăţean care a sunat la 112. Unul dintre pui era deja mort, iar cel de-al doilea a fost găsit într-o avansată stare de epuizare.

Potirvit Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Prahova, un echipaj din cadrul postului montan de jandarmi Cheia s-a deplasat la locul indicat de cetăţeanul care a sunat la 112. Apelul a venit juni, în jurul orelor 17.00

Unul dintre pui era deja mort, când au ajuns jandarmii, iar cel de-al doilea era extrem de slăbit şi nu se mai putea ţine pe picioare.

Ambii ursuleţi au fost transportaţi la sediul Direcţiei Sanitare Veterinare (DSV) din Ploieşti, primul pentru necropsie, iar cel de-al doilea pui pentru îngrijiri medicale.

”Spre seară a murit şi cel de-al doilea pui. Erau foarte slabi, nemâncaţi de câteva zile, pentru că în intestinele lor nu am găsit urme de mâncare. În plus erau hipotermici. Cel mai probabil au murit de foame şi de frig”, a precizat Mihai Terecoasă, şefu DSV Prahova.

Ursoaica nu a fost găsită, deşi a fost căutată în zona în care au fost descoperiţi puii.

”Nu am găsit nici măcar urme. Iarba era bătătorită doar pe o suprafaţă mică, acolo unde au fost găsiţi puii”, a explicat Terecoasă.

Pădurea unde au fost găsiţi cei doi pui de urs aparţine Fondului de Vânătoare al Universităţii Transivlania Braşov. Zona Cheia se află la limita dintre judeţele Prahova şi Braşov.

PloieştiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite