Dispariția elevelor, deslușită. Care era planul lor pentru timpul în care ar fi trebuit să fie la școală

0
Publicat:

Două adolescente cu vârste de 13, respectiv 16 ani, din oraşul Breaza, judeţul Prahova, care miercuri, 14 martie 2024, au plecat împreună spre şcoală, dar nu au mai ajuns la cursuri, au fost date dispărute de către familii.

Cautări Poliție. FOTO Arhivă
Cautări Poliție. FOTO Arhivă

Potrivit Inspectoratului Județean de Poliție Prahova, cele două adolescente din Breaza au fost identificate, în cursul nopții, de către polițiștii Transporturi Feroviare. 

Minorele au fost depistate în zona gării din Giurgiu și, din primele verificări, nu au fost victimele niciunei infracțiuni.

Fetele au declarat că au decis să se plimbe singure. Acestea au povestit că au vrut să ajungă la Timișoara. În gara din Giurgiu au fost identificate.

Din primele verificări, acestea nu au fost victimele niciunei infracțiuni”, a precizat IPJ Prahova.

O a treia tânără, în vârstă de 15 ani, a fost dată dispărută în aceeași zi, la Urlați. Toate cele trei tinere au fost găsite noaptea trecută, porivit observatorulph.ro.

Fenomen îngrijorător: tot mai multe fete de 13-14 ani fug de acasă în căutarea „iubiţilor” de pe Facebook

Un val de dispariţii de la domiciliu ale unor adolescente nu mai mari de 14 ani a fost remarcat de către poliţiştii prahoveni în ultima perioadă. Pare un fenomen aproape imposibil de stăpânit.

Neoficial sunt învinovăţite reţelele sociale şi relaţiile nefireşti care se nasc online între fete minore şi bărbaţi adulţi, dar în spatele fiecărei dispariţii este o dramă nerezolvată la timp.

În fiecare an, zeci de adolescente din Prahova au ales să plece singure de acasă, multe în miezul nopţii, fără să lase măcar un singur indiciu despre traseul pe care intenţionează să-l parcurgă. 

Îngrijorător este că fetele sunt găsite în zonele extrem de periculoase sau în braţele unor bărbaţi în toată firea care vor să profite inclusiv financiar de pe urma acestor copii vulnerabili.

Au fost cazuri în care adolescentele au fost găsite după zile de căutări, într-un ”cuib” de traficanţi şi consumatori de droguri dintr-un cartier rău famat din Bucureşti.

Altele au fost găsite pe litoral, la mănăstiri sau prin sate uitate de lume, în căutarea iubitului cunoscut pe Facebook.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite