Competenţă scăzută, în toate spitalele din Prahova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pacienţii internaţi la Spitalul Judeţean riscă să fie trataţi mai prost, fondurile alocate putând să scadă
Pacienţii internaţi la Spitalul Judeţean riscă să fie trataţi mai prost, fondurile alocate putând să scadă

Clasificarea spitalelor scoate la iveală medicoritatea serviciilor medicale, din Prahova: un singur spital de rangul III, şapte de gradul IV, iar restul de 10, de gradul V.

Prahovenii vor şti de acum, cum vor fi trataţi, atunci când se adresează unui spital din judeţ. Şi conducerile spitalele vor şti exact sumele la care trebuie să se aştepte, atunci când vor încheia contractele cu Casa judeţeană de Asigurări de Sănătate.

Spitalul Judeţean de Urgenţă din Ploieşti este cotat ca o unitate medicală de rang III. Fondurile alocate riscă însă, să fie mai mici decât în prezent. „Este o încadrare satisfăcătoare, ne-am fi dorit totuşi, ca Judeţeanul să aibă rang II", ne-a spus Cristian Vintilescu, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Prahova.

10 spitale de grad V

Şapte spitale din judeţ au obţinut rangul IV. Este vorba despre Municipal Ploieşti, CFR Ploieşti, Spitalul Municipal Câmpina, cel din Sinaia, Mizil şi Băicoi şi Vălenii de Munte. Alte zece au doar o clasificare de grad V. „Este vorba despre spitale de monospecialitate şi boli cronice care asigură pacienţilor o ofertă punctuală de servicii", ne-a mai precizat Cristian Vintilescu.

Sanatoriul din Buşteni, Maternitatea din Ploieşti, Pediatria, Spitalul de Boli Infecţioase, precum şi spitalele din Drajna, Breaza, Floreşti, Ortopedie Azuga, Psihiatrie Voila, dar şi o clinică privată, SC Best Medserv SRL, se încadrează pe această ultimă treaptă de competenţă.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite