Clostridium perfringens, depistată în apa de la Câmpina trei ani la rând. Motivul pentru care populaţia nu a fost alertată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Misterul polării apei potabule de la campina

Conducerea Hidro Prahova a anunţat că a declanşat un control intern la nivelul societăţii pentru a afla cum au fost gestionate cazurile de infestare a apei potabile din Câmpina, cu bacteria Clostridium perfringens în ultimii trei ani.

Concluziile preliminare ale controlului intern au relevat următoarele:  Incidente similare de infestare a apei cu bacteria Clostridium au fost raportate astfel:  2018 – 3 incidente, 2019 – 1 incident şi 2020 – 2 incidente.

Pentru incidentele semnalate în perioada 2018-2020, operatorul HIDRO PRAHOVA SA a executat procedurile standard prevăzute în astfel de situaţii, care au constat în lucrări de igienizare şi spălare a sistemului vizat de neconformităţile semnalate de Direcţia de Sănătate Publică Prahova.

După finalizarea acestor etape, au fost prelevate probe, atât de către operatorul HIDRO PRAHOVA SA, cât şi de către Direcţia de Sănătate Publică Prahova, rezultatele confirmând absenţa bacteriei.

Un caz special este cel din august 2020, când după notificarea cu privire la apariţia incidentului, la verificarea imediată a operatorului prin efectuarea de analize, sesizarea Direcţiei de Sănătate Publică nu s-a confirmat, rezultatul fiind comunicat şi acceptat de ambele instituţii, la începutul lunii septembrie 2020.

Cu privire la incidentele semnalate, societatea HIDRO PRAHOVA SA a informat autorităţile locale despre apariţia neconformităţilor şi rezolvarea acestora, conform planurilor de măsuri existente la datele respective, dar populaţia municipiului Câmpina nu a fost anunţată similar procedurilor derulate în anul 2021 (postare pe site, afişare în locurile publice, mesaje RO ALERT, distribuirea de flyere pentru informarea directă a cetăţenilor). 

În urma finalizării acestui control intern, se vor lua toate măsurile care se impun, potrivit Hidro Prahova.

Într-un interviu pentru ziarul Adevărul, şeful Hidro Prahova, Liviu Ilaşi, a precizat că sistemul de distribuţie a apei din zona cartierului Voila este extreme de vechi, unele conducte datând încă din anul 1938. Depunerile din interiorul conductei foarte vechi ar putea fi cauza apriţiei bacteriei a explicat pentru ”Adevărul” şefa laboratorului Calitatea Apei Voila, din cadrul Exploatare Sistem Zonal (ESZ).

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite