Biletele de transport în comun pot fi cumpărate prin SMS la Ploieşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
O călătorie printr-un tichet obişnuit costă 2 lei la Ploieşti. FOTO Dana Mihai
O călătorie printr-un tichet obişnuit costă 2 lei la Ploieşti. FOTO Dana Mihai

Biletele pentru transportul în comun din Ploieşti pot fi cumpărate şi printr-un SMS, trimis la numărul 7576, începând cu data de 12 februarie

Mecanismul de procurare a biletelor este următorul: pentru a avea un tichet de călătorie valid, trebuie ca înainte de urcarea în mijlocul de transport în comun, călătorul să trimită un SMS cu numărul traseului pentru care doreşte un bilet de călătorie electronic, care va avea o valabilitate de o oră pe traseul indicat de călător.

Veţi primi un SMS ce include un cod unic pe telefonul dumneavoastră, prin care să vi se confirme achiziţia în urma comenzii făcute de dumneavoastră la numărul 7576. De asemenea, în cazul unui control, trebuie să se prezinte controlorului SMS-ul primit de la numărul 7576, cu codul unic emis. Nu este permisă trimiterea SMS-ului de confirmare a plăţii către un alt telefon.

Tariful mesajului este de 0,4 euro+TVA iar mesajul se poate transmite din reţelele de telefonie Cosmote, Orange şi Vodafone.

Există şi posibilitatea achitării călătoriilor pentru mai multe persoane de pe acelaşi telefon. Pentru aceasta, trebuie trimis câte un SMS de comandă pentru fiecare călător în parte, pentru care vor fi primite câte un SMS de răspuns cu câte un cod unic pentru fiecare. Dacă plata se va face utilizând acelaşi telefon mobil, atunci condiţia este ca persoanele respective trebuie să stea împreună pe întreaga durată a călătoriei.

De exemplu, pentru transmiterea unui mesaj corect în vederea achiziţionării unui astfel de bilet, călătorul trebuie să tasteze linia dorită după modelul următor:

30
35b (nu se scrie 35 barat)
25 rap (nu se tastează în mesaj 25 rapid).

Clarificări suplimentare legate de această modalitatea de achiziţionare a unui bilet de călătorie pe mijloacele de transport în comun din Municipiul Ploieşti se pot obţine accesând şi pagina de internet a operatorului de transport public din Ploieşti, SC Transport Călători Express S.A Ploieşti la adresa http://www.ratph.ro/sms.

Pe aceeaşi temă

Bilete pentru transportul în comun, cumpărate prin SMS la Ploieşti. Controlorii vor fi dotaţi cu telefoane cu sistem android

Un bilet de autobuz va costa 2 lei la Ploieşti, unul dintre cele mai scumpe tarife din România

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite