BAC 2013 Rezultate parţiale Prahova. Rată de promovare de 60,56% UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fiecare dintre cei peste 7.000 de candidaţi din Prahova speră să vadă „admis“ în dreptul numelui său. FOTO Adevărul Ploieşti
Fiecare dintre cei peste 7.000 de candidaţi din Prahova speră să vadă „admis“ în dreptul numelui său. FOTO Adevărul Ploieşti

Rezultatele parţiale ale examenului de Bacalaureat 2013 pot fi consultate pe portalul edu.ro. Cu emoţii şi multe speranţe, peste 7.200 de absolvenţi de liceu din judeţul Prahova aşteaptă primele rezultate

8 iulie, UPDATE 14.05

Potrivit datelor furnizate de Inspectoratul Şcolar Prahova, promovabilitatea în sesiunea de vară a bacalaureatului a fost în judeţ de 60,56%, mai mare cu aproape 15 procente faţă de anul trecut, când au luat medii de trecere doar 45,49% din candidaţii înscrişi.

Rata de promovare a promoţiei curente este de 67,28%, pe când promovabilitatea absolvenţilor care au învăţat la zi (atât din promoţia curentă cât şi din generaţiile anterioare) este de 62,67%.

De la seral au promovat 15,36%, iar de la frecvenţă redusă 28% din elevii înscrişi. Nici unul din cei doi candidaţi de la fără frecvenţă care s-au înscris la BAC nu a promovat.

În total, 2.700 de absolvenţi de clasa a XII-a din cei peste 7.200 de înscrişi (6.871 prezenţi) nu au reuşit să ia bacalaureatul.

UPDATE: Rezultatele parţiale pot fi găsite pe portalul bacalaureat.edu.ro. Rezultatele finale vor fi publicate pe edu.ro pe 12 iulie. 

UPDATE 00.05: În Prahova au promovat 60,56% din elevi după centralizarea preliminară a datelor, la ora 21.30. Rezultatele finale ale Bacalaureatului 2013 vor fi afişate luni la şcoli, iar vineri, 12 iulie, pe edu.ro. 

Rată de promovare promoţia curentă: 67,28%.

7 iulie, ORA 14.00

Candidaţii din judeţul Prahova care au susţinut examenul de Bacalaureat 2013, pot afla rezultatele parţiale, luni, 8 iulie.

Elevii pot depune contestaţii luni, între orele 12.00 şi 16.00, iar rezultatele finale pentru BAC 2013 vor fi afişate vineri, 12 iulie, după rezolvarea contestaţiilor.

7.205 absolvenţi de clasa a XII-a din Prahova, dintre care doar 5.632 din promoţia curentă, s-au înscris la prima sesiune de bacalaureat din acest an.

Cifra este foarte mică, comparativ cu ceea ce se aşteptau oficialii din Inspectoratul Şcolar Prahova. În primul rând pentru că generaţia curentă este de aproximativ 8.300 de candidaţi, ceea ce înseamnă că aproape 2.700 dintre ei nu s-au înscris la examenul maturităţii.

După probele de competenţe, la limba şi literatura română, calculator şi o limbă străină, promovate de majoritatea candidaţilor doar prin simpla prezenţă, candidaţii au dat piept cu bac-ul greu încă de la prima probă scrisă.

Ca în întreaga ţară, absolvenţii din Prahova au fost luaţi prin surprindere de subiectul III de la limba şi literatura română, simbolismul în cazul celor de la Uman şi poezia modernistă în cazul celor de la Real. Este de aşteptat ca această probă să furnizeze cele mai mici note.

În schimb, la a doua probă, considerată tradiţional cea mai grea, pentru că majoritatea candidaţilor (5.868 din Prahova) dau matematica, surpriza a fost, anul acesta, plăcută. Subiectele au fost accesibile, iar absolvenţii au scandat la ieşirea din săli „Să vină, să vină 10, să vină 9 la Ploieşti!“. Şi subiectele de la Uman, de la proba de istorie, au fost considerate cu un grad de dificultate mediu de participanţii la probă din Prahova (876 de absolvenţi).

Ultima probă scrisă a examenului, susţinută vineri, a fost considerată una cu „capcane“ pentru că, în ciuda unui examen la discipline susţinute la alegere, din profilul urmat în timpul liceului, absolvenţii au avut şi cerinţe dificile. În special candidaţii la Biologie au fost nemulţumiţi de subiecte, dar nici unii dintre candidaţii de la Geografie nu s-au descurcat prea bine. Câţiva absolvenţi din Ploieşti au dat o mostră de „perle“ chiar la ieşirea din sălile de examen şi au demonstrat serioase lacune atât la geografie cât şi la limba română sau cultură generală.

Nouă candidaţi au fost eliminaţi în Prahova la cele trei probe scrise ale BAC-ului pentru tentativă de fraudă. Alte câteva sute au absentat de la română, matematică sau istorie şi proba la alegere a profilului.

De reţinut, rezultatele parţiale ale examenului de Bacalaureat 2013 pot fi aflate, luni, 8 iulie, zi în care absolvenţii nemulţumiţi pot depune şi contestaţii.

Pe aceeaşi temă

Examenul de Bacalaureat la Limba Română, proba scrisă, din Prahova, între bursa zvonurilor cu Marin Preda sau Caragiale şi cruda realitate, poezia FOTO

Campioană mondială la karate din Ploieşti: „Am învăţat mult pentru Bacalaureat, iar după examen plec din România“

„Să vină 9, să vină 10, să vină 9 la Ploieşti!“ A doua probă scrisă a înviorat atmosfera de la Bacalaureat FOTO

Perlele candidaţilor din Ploieşti, la Geografie: „Ce stat era ăla micuţu, micuţu, acolo?“, „Ce oraşe mai e în Ungaria?“, „Aia era Marea Mediterania?“ FOTO
 

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite