Autorităţile din Ploieşti au depus memorii fiindcă nu vor comasarea spitalelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile locale din municipiul Ploieşti şi din alte trei localităţi prahovene, unde există spitale care ar urma să fie comasate sau reprofilate, potrivit propunerii Ministerului Sănătăţii, au depus la Prefectura Prahova memorii prin care arată că nu doresc comasarea sau reprofilarea spitalelor.

Prefectul judeţului Prahova, Adrian Dobre, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că Prefectura Prahova a primit memorii din partea autorităţilor din patru localităţi unde există spitale propuse spre comasare sau reprofilare de către Ministerul Sănătăţii, memorii prin care autorităţile locale cer ca unităţile sanitare respective să-şi păstreze personalitatea juridică şi să funcţioneze ca şi până acum.

Astfel, autorităţile locale din Ploieşti au anunţat Prefectura Prahova că nu doresc comasarea Spitalului de Boli Infecţioase, singurul spital de acest profil din judeţ, cu Spitalul Municipal Ploieşti, în memoriu arătându-se, potrivit prefectului de Prahova, că Spitalul de Boli Infecţioase este de monospecialitate, deserveşte pacienţi din tot judeţul Prahova şi nu ar trebui preluat de Spitalul Municipal Ploieşti.

De asemenea, autorităţile locale din oraşele Azuga şi Urlaţi şi din comuna Bălţeşti au depus la Prefectură memorii prin care anunţă că nu sunt de acord cu propunerile Ministerului Sănătăţii privind comasarea şi reprofilarea spitalelor.

La Azuga, Spitalul de ortopedie şi traumatologie din localitate a fost propus spre comasare cu Spitalul Orăşenesc Sinaia, unitatea sanitară din Azuga urmând să devină secţie exterioară a celei de la Sinaia.

Centrul de sănătate din oraşul prahovean Urlaţi, care are 88 de paturi şi 114 angajaţi, a fost propus spre reprofilare în cămin de bătrâni, la fel ca şi centrul de sănătate din comuna Bălţeşti.

Prefectul judeţului Prahova a afirmat că a transmis Ministerului Sănătăţii cele patru memorii primite de la autorităţile locale care nu doresc comasarea sau reprofilarea spitalelor.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite