Alegeri parlamentare Prahova. Candidaţii din Colegiile 11 şi 12 Deputaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Colegiul 11 Deputaţi Prahova. Infografie Adevărul
Colegiul 11 Deputaţi Prahova. Infografie Adevărul

În câteva zile, românii sunt chemaţi din nou la urne, pentru a-şi alege deputaţii şi senatorii care îi vor reprezenta în Parlament în următorii patru ani. Adevărul vă prezintă candidaţii care vă cer votul pe 9 decembrie

În săptămâna premergătoare alegerilor parlamentare, adevarul.ro vă va prezenta, în fiecare zi, pe scurt, detalii despre candidaţii participanţi la scrutinul din 9 decembrie

În Colegiul 11 Deputaţi – Ploieşti Vest se duce o luptă aparent dezechilibrată între Roberta Anastase, preşedintele PDL Prahova, şi Paul Dumbrăvanu, preşedintele tinerilor liberali din judeţ.

Avantajele Robertei Anastase sunt vechimea în politică, un colegiu cu simpatizanţi dedicaţi şi notorietatea. Popularitatea este, în acest caz, o armă cu două tăişuri pentru că, în mintea multor români, Roberta Anastase este asociată cu votul la Legea pensiilor şi numărarea mai multor parlamentari decât erau în sală.

Roberta Anastase s-a născut în 1976 şi este de profesie sociolog. A intrat în politică încă din adolescenţă.

Avocatul Paul Dumbrăvanu, contracandidatul Robertei Anastase, a intrat abia din această vară în prim-planul politicii din Ploieşti când a câştigat un mandat de consilier judeţean şi a devenit directorul RASP.

Este născut în 1979.

În Colegiul 11 Deputaţi (Ploieşti Vest) candidează şi Ştefan Laszlo (UDMR), Adriana Manoli (PRM), Nicolae Ovidiu Ciorăneanu (PP-DD) şi Florin Mitroi (PPPS).

Colegiul 12 Deputaţi

Tânărul Andrei Sava (PSD) vrea un nou mandat în Colegiul 12 Ploieşti Nord, iar principalul său contracandidat este Cătălina Bozianu (PDL).

Ambii au trecut recent în formaţiunile politice pe listele cărora candidează, după ce Andrei Sava a câştigat în 2008 mandatul de deputat pe listele PDL şi abia în 2012 a trecut la PSD, iar Cătălina Bozianu a trecut anul acesta de la PNL la PDL.

Candidatura lui Andrei Sava a fost criticată în sânul PSD şi a dus, zilele trecute, la o avertizare de excludere din partid, venită din partea lui Mircea Cosma, a lui George Stanciu, consilier local PSD. Acesta a susţinut făţiş că nu este normală candidatura unui traseist politic pe colegiul Nord, în dauna unor colegi cu vechime în partid.

Sava este născut în 1981 şi este de profesie jurist.

Cătălina Bozianu a fost viceprimar în mandatul lui Andrei Volosevici şi a trecut de la PNL la PDL în această vară, pe listele căruia a obţinut şi un mandat de consilier local.

Este născută în 1982 şi este economist de profesie.

În Colegiul 12 Deputaţi (Ploieşti Nord) candidează şi Janos Magdo (UDMR), Vasile Luca (PRM), şi Cătălin Niţă (PP-DD).

Cea mai complexă infografie interactivă din presa românească: totul despre candidaţii din colegiul tău

Cum comprimi peste 1.400 de fotografii, 535 de pagini, 2,3 milioane de caractere de text, peste 2.000 de candidaţi şi aproape 4.400 de linkuri? Faci un desen interactiv. Harta României, aşa cum n-ai mai văzut-o niciodată, îţi spune tot ce trebuie să ştii despre cei care îţi cer votul. Interacţionează cu harta, cunoaşte-i pe candidaţii din colegiul tău electoral şi decide care este mai pregătit să te reprezinte în Parlamentul României.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite