Alegeri locale 2016. Ploieştenii au ieşit la vot „pentru schimbare“, „pentru continuitate“ sau „din datorie“ FOTO

0
0
Ploieştenii îşi aleg duminică primarul din 13 candidaţi FOTO Dana Mihai
Ploieştenii îşi aleg duminică primarul din 13 candidaţi FOTO Dana Mihai

Alegeri locale 2016. Ploieştenii îşi aleg pe 5 iunie 2016 primarul care va avea frâiele administraţiei locale în următorii patru ani. Motivele care i-au adus la vot au fost fie continuitatea proiectelor, o schimbare sau datoria civică de alegători

13 candidaţi, un număr record în Ploieşti, îşi dispută la aceste alegeri locale 2016 fotoliul de primar al municipiului. O modificare importantă a acestor alegeri locale este faptul că primarul va fi ales dintr-un singur tur de scrutin, ceea ce înseamnă că duminică seară vom afla numele viitorului edil al Ploieştiului.

Prahova a avut încă de dimineaţă o prezenţă bună la vot, peste media naţională înregistrată în timp real de Biroul Electoral Central.

Fie că îşi doresc o schimbare sau, dimpotrivă, o continuitate, motivele pentru care ploieştenii au venit la vot au fost dintre cele mai diverse.

„Poate se schimbă ceva în mai bine în oraşul ăsta. Au fost alegeri la care nu am participat, dar astăzi am zis că trebuie să vin. Din păcate, şi ultimele alegeri mi-au arătat că nu se merită“, ne-a spus, cu referire la episodul ultimul primar al oraşului, cercetat pentru fapte de corupţie, domnul Davidescu, un ploieştean care a votat la secţia nr.20 din oraş, amenajată la Ocolul Silvic.

În schimb, Tiberiu Florin, un tânăr care a votat la aceeaşi secţie, îşi dorea continuitate în proiectele începute în oraş în anii trecuţi. „Ştiu doar doi dintre cei 13 candidaţi, alţii nu m-au interesat. Iar pentru unul dintre ei am venit să votez astăzi, cred că poate continua proiectele mai vechi din acest oraş, care au fost abandonate între timp“, ne-a spus acesta.

Doamna Silvia, o votantă din Ploieşti, a venit dimineaţă la urne pentru a-şi face datoria. „Dacă DNA a luat măsuri şi şi-a făcut datoria, este cazul să mi-o fac şi eu pe a mea, de cetăţean“, ne-a spus femeia. 

Candidaţii la Primăria Ploieşti sunt Adrian Dobre (PNL), Cristian Ganea (PSD), Graţiela Gavrilescu (ALDE), Raul Petrescu (UNPR), Cătălina Bozianu (PMP), Gabriela Lola Anghel (PND), Iulian Teodorescu (PRM), Mircea Chiriţescu (PSRO), Fabio Cârstea (PRU), precum şi patru independenţi: Daniel Savu, Marius Fenichiu, Radu Popescu, Marian Enache.

Vă mai recomandăm

Alegeri locale 2016. Cum se vede ziua votului la Plopu, unde un podeţ s-a rupt cu staff-ul de campanie: „Ne-a deranjat că unii se bucurau că a picat cu PSD-işti“

LIVEBLOG Alegeri locale. Prezenţa la vot, dominată de alegătorii cu vârsta de peste 45 de ani 

Alegeri locale 2016. Prezenţa la vot în Prahova: până la ora 15.00 au votat aproape 30% dintre alegători

Ploieşti


Ultimele știri
Cele mai citite