Acuzaţii grave ale unui poliţist la adresa şefilor Penitenciarului Ploieşti. „Cer sechestru asigurator pe bunurile donate“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Penitenciarul Ploieşti
Penitenciarul Ploieşti

Conducerea Penitenciarului Ploieşti este acuzată de un poliţist din Prahova de abuz în serviciu, înşelăciune, fals material în înscrisuri oficiale, fals intelectual şi uz de fals.

Scandalul a pornit de la o donaţie în valoare de aproape 20.000 de lei pe care poliţistul a făcut-o pentru penitenciar. În plus, poliţistul susţine că soţiei sale, angajat la popota închisorii, i-ar fi dispărut din birou o sumă importantă de bani. Biroul de presă al Penitenciarului Ploieşti a confirmat că a fost deschisă o anchetă penală, dar şi una internă.

Florin Mihai C., poliţist în cadrul IJP Prahova, susţine că în vara anului trecut a făcut o donaţie considerabilă, constând în mobilier de bucătărie şi materiale de construcţii, pentru Penitenciarul Ploieşti. Valoarea donaţiei, spune poliţistul, este de 18.000 de lei. Poliţistul precizează că a făcut acest gest pentru soţia sa, angajată la popota Penitenciarului Ploieşti, urmând ca bunurile donate să rămână unităţii şi după ce femeia va ieşi la pensie. Florin Mihai C. susţine că nu a primit un exemplar al actului de donaţie, aşa cum a solicitat şi acuză conducerea închisorii că a  întocmit în fals un contract de sponsorizare.

„Deşi un exemplar al acelor documente trebuia să – mi parvină, eu fiind una din cele două părţi ale respectivelor acte, nici până în prezent la data depunerii prezentei sesizări nu am primit un exemplar„ acuză poliţistul în plângerea penală depusă la Parchet.

Poliţistul cere acum procurorilor punerea schestrului asigurator pe bunurile donate, până la recuperarea prejudiciului. Acesta susţine că soţiei sale i-au fost furate din birou 2730 euro şi 2610 lei, dar şi toate documentele, facturi emise de magazinul IKEA şi Dedeman, pentru toate bunurile cumpărate pentru Penitenciarul Ploieşti.

Ce a donat poliţistul Penitenciarului Ploieşti

”…am constatat că Conducerea Penitenciarului şi-a permis să-mi vicieze dorinţa, să nu respecte voinţa mea ca persoană fizică donatoare şi a întocmit în fals un contract de sponsorizare, pentru a putea dispune cum doreşte de bunurile cumpărate de mine personal şi a putea să - şi dovedească ingratitudinea faţă de donator”, acuză poliţistul în plângerea penală.

Conform declaraţiilor sale, Penitenciarul Ploieşti a primit din partea poliţistului: ”2 cuptoare electrice, 2 plite pe gaz, două bucătării mobile, 2 chiuvete inox, 1 chiuvetă porţelan cu mască,  o masină de spălat vase, combină frigorifică, cărucioare servire inox 2 buc, 6 lampadare dotate cu 6 becuri cu led, ustensile servire, tavi servire, blat termorezistent, masă inox, masă blat termorezistent, 40 buc căni ceai, dulap cu uşi din sticlă, 4 seturi tacâmuri inox,farfurii întinse mari, farfurii întinse aperitiv, feţe de masă, naproane, perdele, oglinzi, tablouri, gresie bucătărie, gresie sala de mese, gresie birou, adeziv, var lavabil, spray vopsea neagră pentru vopsit scaune si mese crătiţi, oale, castroane, polonice, spumiere, dispenser prosoape hîrtie, ceaun 35 l, ceaun 65 l, cuţite profesionale inox, satâr profesiomal inox, 2 tăvi inox cuptor, tocătoare 4 buc din pvc, 3 tocătoare mari din lemn masiv, tigaie clătite, 4 buc tăvi brioşe, pahare apă, castroane salată, etc”.

Anamaria Temelie, purtător de cuvânt al Penitenciarului Ploieşti, a confirmat că în prezent se desfăşoară o anchetă penală cu privire la furtul banilor din biroul angajetei. Cu privire la situaţia bunurilor donate închisorii de către poliţist, Anamaria Temeilie a precizat că reprezentanţii Penitenciarului Ploieşti nu pot face declaraţii, atâta vreme cât este o anchetă în curs.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite