VIDEO L-a înghiţit pământul pentru două ore

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tânărul a fost prins între pământ şi o placă de ciment
Tânărul a fost prins între pământ şi o placă de ciment

Aproape două ore de luptă cu viaţa şi cu moartea! Asta au dus aseară pompierii din Piteşti pentru salvarea unui tânăr prins sub un maldăr de pământ. În orice secundă exista riscul ca omul să fie înghiţit.

Ora 15.30 - Mai mulţi angajaţi de la societatea Euro Partner Instal lucrau de zor la reţeauau de canalizare a Grădiniţei numărul 1 din centrul oraşului Piteşti, lângă Poştă. La un moment dat unul dintre muncitori a ţipat ca din fundul pământului: „Ajutaţi-mă! Mor aici! A căzut pământul peste mine". Ion Casian Tudor, în vârstă de 31 de ani, rămăsese captiv între pământ şi o placă de ciment. Groapa adâncă de peste doi metri şi îngustă de o jumătate de metru nu a permis niciunui coleg să-i sară în ajutor.

A primit ceai cald

Ora 15.34 -Un echipaj de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţe Argeş, o ambulanţă şi mai mulţi poliţişti au ajuns la faţa locului. A urmat operaţiunea de salvare, care a fost extrem de grea. Pompierii au încercat să intre în şanţ, dar nu au reuşit să dea la o parte placa de ciment care îi prinsese picioarele muncitorului. Pentru a nu îngheţa din cauza temperaturilor scăzute, înregistrându-se 0 grade Celsius, Ion Casian Tudor a primit de la pompier o cană cu ceai pe care l-a băut. Între timp şi-a făcut apariţia şi primarul Tudor Pendiuc. Edilul l-a încurajat pe muncitor pe tot parcursul operaţiunii de salvare.

„Şanţul era asigurat cu pilon"

Ora 17.10 - Cu ajutorul unui buldoexcavator, muncitorii reuşesc să dea la o parte placa de ciment, Ion Casian Tudor fiind eliberat. Muncitorul a fost legat de brâu cu o sfoară, iar în momentul în care a fost tras la suprafaţă, sutele de oameni strânşi din curiozitate au început să aplaude. „Şanţul era asigurat cu pilon. Nu ştiu cum s-a surpat. Sunt bine.", a spus Ion Casian Tudor până să fie urcat în ambulanţă.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite