VIDEO În procesul lui Cristian Cioacă, avocata familiei Ghinescu a cerut recuzarea unui magistrat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cristian Cioacă are, astăzi, un nou termen în procesul în care este acuzat că şi-a omorât soţia, pe avocata Elodia Ghinescu. Încă de la ora 8.00, poliţistul şi-a făcut apariţia la Curtea de Apel Piteşti.

UPDATE: După circa o oră, şedinţa de judecată a fost reluată, fiind respinsă cererea de recuzare a respectivului magistrat pe care avocata Crina Radu îl acuză de imparţialitate. Pentru că nu a fost exclus din completul de judecată, apărătorul familiei Ghinescu a formulat o altă cerere, aceea de strămutare a dosarului la o altă instanţă de judecată. Cererea formulată va fi înaintată către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru soluţionare.

Din aceste considerente, s-a stabilit un nou termen de judecată pentru data de 25 martie. Dacă nici atunci apărătorul ales al lui Cristian Cioacă, Maria Vasii, nu se va prezenta la proces, acesta va avea avocat din oficiu, potrivit hotărârii completului de judecată. La terminarea şedinţei, Cristian Cioacă a ieşit din Curtea de Apel, fără să facă vreo declaraţie.

Avocata familiei Ghinescu, Crina Radu susţine în continuare că poliţistul a omorât-o pe Elodia Ghinescu, suspiciunile ei fiind întărite şi de expertiza ADN, după cum afirmă: ”Raportul expertizei efectuat la Mina Minovici stabileşte clar că este vorba de ADN-ul Elodiei Ghinescu. De asemenea, expertiza grafologică stabileşte faptul că semnăturile din data de 6 septembrie 2007 nu sunt ale Elodiei Ghinescu, ci ale asistentei ei. Este vorba de acele hârtii semnate prin care se cerea amânarea unui process în care Elodia Ghinescu era apărător.” , a spus Crina Radu.

Mama Elodiei Ghinescu, Emilia Ghinescu, este foarte indignată de faptul că şi-a văzut ginerele în libertate, şi nu în boxa acuzaţilor: ”Este un criminal. Nu ştiu cum de este în libertate. Tocmai de aceea am şi cerut strămutarea dosarului....Nu a avut curaj să mă privească. Cum ar putea...Ştie că mi-a omorât fata!”, a spus Emilia Ghinescu.

După terminarea procesului, Cristian Cioacă a plecat de la Curtea de Apel Piteşti, pe jos, fără să facă vreo declaraţie. Cel mai probabil a plecat către băiatul lui Patrick să-l ia de la şcoală. Şi asta, pentru că, astăzi nu a mers la serviciu, la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Argeş, acolo unde lucrează la Serviciul Loogistic,  deoarece şi-a luat o zi de concediu.

În jurul orei 9.00, grefierul a strigat părţile din dosarul în care Cristian Cioacă este acuzat ppentru săvârşirea infracţiunii de omor. Avocata familiei Ghinescu, Crina Radu, a formulat o cerere de recuzare a unui dintre magistraţi pe motiv de imparţialitate, după cum a afirmat în sala de judecată. De asemenea, avocata poliţistului, Maria Vasii a formulat o cerere de amânare pe motiv că nu se poate prezenta la proces pentru că are alte dosare pe rol la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Avocata Crina Radu a spus totodată că la dosar a sosit raportul expertizei de la Mina Minovici.

Tocmai din aceste motive, şedinţa a fost suspendată până când completul de judecată va lua o decizie cu privire la cererile depuse.

  

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite