UPDATE: Zeci de oameni, evacuaţi din case la Piteşti din cauza unei macarale care stă să se prăbuşească. Mastodontul a fost demontat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pompierii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Argeş intervin joi seara pentru demontarea  unei macarale amplasate pe un teren care a început s-o ia la vale. Pentru că mastodontul ameninţa un magazin şi un bloc, zeci de persoane au fost evacuate.

UPDATE: Macaraua a fost demontată joi seara. Locatarii evacuaţi de ISU s-au întors în locuinţele lor.

Ştirea iniţială

Personalul şi toţi clienţii care joi după amiază se aflau în supermarketul LIDL din cartierul piteştean Găvana au fost scoşi de urgenţă din magazin în momentul în care s-a dat alarma potrivit căreia macaraua amplastată pe  şantierul din imediata vecinătate s-ar putea prăbuşi oricând. De vină ar fi terenul instabil de sub utilaj, care a început să se mişte.

„Au fost evacuate, din supermarket, aproximativ 50 de persoane, precum şi locatarii unei scări de bloc, dar şi maşinile din parcarea surpermaketului şi din zonă. S-au luat măsuri de asigurare a macaralei printr-un cablu, cu care a fost legată de un alt utilaj greu al constructorului. Măsura a fost impusă pentru că, în eventualitatea producerii unor trepidaţii, macaraua s-ar putea prăbuşi”, a explicat purtătorul de cuvânt al ISU Argeş,Mădălina Epure

Inspectortatul pentru Situaţii de Urgenţă Argeş a început demontarea macaralei de pe tereanul  instabil cu ajutorul unei alte macarale aduse în zonă.

 Locatarii evacuaţi trebuie să aştepte încheirea operaţiunii pentru a se putea întoarce în locuinţele lor.

 Vom reveni cu amănunte!

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite