Un tânăr a încercat să urce pe vârful Negoiu în pantaloni scurţi. Salvamont Argeş: „Trebuie să plângem văzând nivelul munţomanilor noştri…”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Turistul nu avea nici măcar lanternă şi a cerut ajutorul Salvamont Argeş FOTO: Ion Sănduloiu
Turistul nu avea nici măcar lanternă şi a cerut ajutorul Salvamont Argeş FOTO: Ion Sănduloiu

În ultima perioadă s-au înmulţit cazurile de persoane care vor să urce pe munte fără echipamente adecvate şi fără o ţinută vestimentară potrivită. Iar cel mai recent caz, ce se putea solda cu urmări grave, s-a înregistrat în seara zilei de duminică 31 octombrie.

Şase persoane care plecaseră spre vârful Negoiu nu s-au mai putut orienta la un moment dat din cauza că nu îşi luaseră lanterne cu ei. A fost solicitat sprijinul unui echipaj al Salvamont Argeş, care i-a reperat şi recuperat pe cei şase turişti nepregătiţi. Iar una dintre cele şase persoane plecase pe munte doar în pantaloni scurţi, fapt ce l-a revoltat pe Ion Sănduloiu, şeful Salvamont Argeş.

„Munţomanul loveşte înca o dată! Aşa arată un vajnic bărbat dintr-un grup care intenţiona să ajungă pe Negoiu ieri, în ultima zi de octombrie, dar i-a surprins noaptea... ce să vezi, fără lanterne. Şi noi, care făceam recomandări la nivelul unei perechi de colţari uşori in rucsac, pentru că fără ei, e posibil sa nu poţi trece câţiva metri, sau să se întâmple ce e mai rău. Să râdem? Cred că mai degrabă trebuie să plângem, văzând nivelul "munţomanilor" noştri...”, a scris Ion Sănduloiu, şeful Salvamont Argeş, pe pagina sa de Facebook.

Inconştienţa tânărului nepregătit pentru ascensiune a fost taxată prin numeroase comentarii postate pe pagina de Facebook a lui Ion Sănduloiu.

„L-aş lăsa acolo. Până la primăvară”, a scris Nicoleta Podjevin. Ildiko Asztalos a scris la rândul său: „Ion Sănduloiu aveţi mare dreptate,....dar ar trebui drastic sancţionaţi pt.inconştienţa lor!”

Vă mai recomandăm şi:

Pe munte în pantaloni scurţi şi adidaşi. Trei turişti au fost recuperaţi de jandarmi şi salvamontişti

Salvamontiştii, alertaţi de dispariţia unui bărbat pe Postăvaru. După ore de căutări pe temperaturi sub zero grade, l-au găsit acasă, dormind fără griji


 


 

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite