Șefa secției de Psihiatrie din Spitalul Județean Argeș a fost arestată. Ileana Ramona Ștefănache a luat mită de 140 de ori UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şefa secţiei de Psihiatrie a Spitalului Județean de Urgență Piteşti a fost arestată pentru săvârşirea a peste 140 de acte materiale de luare de mită. Ileana Ramona Ștefănache va sta după gratii 30 zile, la decizia Tribunalului Argeș.

Ofițerii DGA au făcut percheziții FOTO: Arhivă
Ofițerii DGA au făcut percheziții FOTO: Arhivă

UPDATE Șefa Secției de psihiatrie a Spitalului de Urgență din Pitești, Ileana Ramona Ștefănache, a fost arestată pentru 30 zile.

Ștefănache este învinuită că, în doar câteva luni, ar fi luat mită de aproape 150 de ori de la pacienți care aveau nevoie de evaluari psihiatrice pentru dosarele de pensie.

”Ca urmare a actelor de procedură penală efectuate de ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie - Serviciul Judeţean Anticorupţie Argeş, la delegarea şi sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş în data de 07.03.2024, acesta a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore a unei inculpate, şefa Secţiei de Psihiatrie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti, faţă de care se efectuează urmărirea penală cu privire la săvârşirea în formă continuată a infracţiunilor de luare de mită şi dare de mită.

De asemenea în cauză a mai fost dispusă măsura controlului judiciar faţă de un asistent medical şi un registrator medical din cadrul aceleiaşi unităţi medicale, cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită, respectiv tăinuire.

În ordonanţele procurorului se arată că, în cauză, există date şi probe care conturează următoarea stare de fapt:

În perioada mai-august 2023, inculpata ar fi primit, în biroul de lucru al acesteia situat în incinta Secţiei de Psihiatrie din cadrul S.J.U. Piteşti, în mai multe rânduri, de la pacienţi sau aparţinători ai acestora, diferite sume de bani, în bancnote în cupiuri de la 50 la 500 de lei, precum şi bunuri, în legătură cu atribuţiile sale de serviciu, fiind vorba de cel puţin 147 de acte materiale, privind sume individuale cuprinse între 50 de lei şi 600 de lei.

Uneori, sume de bani primite cu titlu de mită erau remise de inculpată şi altor cadre medicale din unitatea medicală unde îşi desfăşura activitatea.

Celor trei inculpaţi li s-au adus la cunoştinţa calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

La data de 08 martie 2024, inculpata urmează să fie prezentată Tribunalului Argeş cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

În cursul zilei de 07 martie 2024, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, au fost efectuate percheziţii domiciliare în patru locaţii, situate pe raza municipiilor Piteşti şi Curtea de Argeş, din care una este sediul Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti-Secţia Psihiatrie, una la sediul Policlinicii Spitalului Municipal Curtea de Argeş, unde îşi desfăşoară activitatea medicul psihiatru, una la domiciliul unei persoane fizice şi una la o societate comercială, fiind puse în executare un număr de cinci mandate de aducere a unor persoane care deţineau calitatea de suspecţi”, potrivit DNA.

PiteştiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite