Ancheta angajărilor pe bani grei la spitalul Botoșani: 11 persoane reținute, printre care și fostul manager SURSE

0
Publicat:

Procurorii DNA au reținut 11 persoane, iar alte patru au fost plasate sub control judiciar la Botoșani, în urma perchezițiilor privind posibila trucare a unor concursuri la spitalul unde a murit Alexandra Ivanov. Tânăra s-a stins după 9 ore în care a implorat să o vadă un medic.

Mai multe persoane au fost reținute FOTO Shutterstock
Mai multe persoane au fost reținute FOTO Shutterstock

Se pare că printre persoanele reținute în ancheta angajărilor pe bani la unitatea medicală se află și Doina Caba, fost manager al spitalului Botoșani, în perioada 2020- iunie 2023, susțin surse judiciare pentru Adevărul.

Percheziții la sediul PSD

Doina Fedorovici, șefa CJ Botoșani și PSD Botoșani, a confirmat faptul că au fost făcute percheziții atât la Consiliul Județean, la ea acasă, dar și la PSD. 

„Am pus la dispoziție toate documentele solicitate. Consiliul Județean nu face parte din speță. Înțelegem că e vorba de o unitate spitalicească din subordinea CJ Botoșani. Au fost la mine acasă și nu au fost ridicate documente”, a punctat Doina Fedorovici. 

  „Detaliile din anchetă le comunică procurorii. CJ nu face parte din anchetă. Nu au fost ridicate documente, alte înscrisuri”, a continuat președinta CJ Botoșani. Întrebată dacă e vizată și ea de procurori, Fedorovici a confirmat: „Din moment ce au venit aici, cu siguranță da”, explicând faptul că perchezițiile la partid au legătură cu calitatea pe care o are ea, de șefă de formațiune la nivel județean.  

Câți bani se dădeau pentru un post

Procurorii anchetează posibila trucare a unor concursuri de angajare. Potrivit unor surse judiciare, pentru un post la spitalul județean, acolo unde a murit și Alexandra Ivanov, mama de 25 de ani a trei copii, șpaga ar fi fost între 2.000 de euro și 15.000 de euro.

 Miercuri, 13 decembrie, procurorii DNA au efectuat 92 de percheziții în mai multe locații. „Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Suceava efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție, săvârșite în perioada 2018-2023, de către funcționari publici din cadrul unei unități spitalicești, în contextul fraudării unor concursuri de ocupare a unor posturi vacante. În cursul zilei de 13 decembrie 2023, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 92 de locații situate pe raza județelor Botoșani și Iași, din care trei sunt sediile unor instituții publice, restul reprezentând sediul județean al unui partid politic și domiciliile unor persoane fizice", transmite DNA.  

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite