Primarul de la Mioveni, lovit de unul dintre cei mai agresivi interlopi din Argeş. Bătăuşul a fost reţinut

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ion Georgescu, unul dintre cei mai apreciaţi primari din România FOTO: Denis Grigorescu
Ion Georgescu, unul dintre cei mai apreciaţi primari din România FOTO: Denis Grigorescu

Un incident şocant a avut loc în seara zilei de vineri, 11 februarie, în biroul primarului Ion Georgescu din oraşul Mioveni, Argeş. Stelian Crăciun, unul dintre cei mai agresivi interlopi din Argeş, a intrat peste acesta şi l-a lovit. După mai bine de opt ore de audieri, agresorul a fost reţinut pentru 24 de ore.

Surse judiciare au reconstituit în exclusivitate pentru ”Adevărul” filmul incidentului. 

Vineri, 11 februarie, în biroul primarului de la Mioveni a intrat omul de afaceri Daniel Otobîcu, patronul unui restaurant din Piteşti. Respectivul s-a aşezat pe unul dintre fotolii, iar după câteva zeci de secunde, în biroul primarului a intrat şi Stelian Crăciun, unul dintre cei mai agresivi interlopi din Argeş. Primarul Ion Georgescu s-a repezit spre uşă să cheme paznicul, numai că Stelian Crăciun l-a lovit şi îmbrâncit. Paznicul a alertat Poliţia Mioveni, mai multe echipaje de poliţie sosind după câteva minute.

După opt ore de audieri, Stelian Crăciun a fost reţinut după 24 de ore pentru violarea sediului profesional, iar sâmbătă, 12 februarie, va fi prezentat în faţa instanţei, cu propunere de a se lua o măsură preventivă. 

Dosarul este instrumentat de către procurorii de la Parchetul Judecătoriei Piteşti, iar Stelian Crăciun ar putea fi acuzat inclusiv de ultraj după ce se vor analiza şi imaginile surprinse de către camerele de supraveghere.

Ion Georgescu, primarul de la Mioveni, spune că este şocat de acest incident de o gravitate fără precedent. Primarul de la Mioveni este unul dintre cei mai apreciaţi edili din România, fiind cel graţie căruia în oraş a fost ridicat primul spital de stat construit în România după Revoluţie.

Agresorul, cercetat în cinci dosare de şantaj

Stelian Crăciun este cumnatul lui Nicolae Dascălu, primarul comunei argeşene Mărăcineni, şi a fost implicat în zeci de incidente grave în ultimii ani, fiind cercetat în cinci dosare pentru şantaj.

Stelian Crăciun a agresat numeroase persoane de-a lungul anilor, fără să păţească ceva FOTO: Ziarul de Argeş

stelian craciun interlop mioveni

În primăvara lui 2021, Stelian Crăciun a fost reţinut pentru 24 de ore, pentru că l-a bătut şi şantajat pe Florinel Popescu, preşedintele PNL Mărăcineni.

Surse judiciare au confirmat pentru ”Adevărul” că pentru Stelian Crăciun a devenit o obişnuinţă să înregistreze diferite persoane şi apoi să le ameninţe. Fost consilier local la Mărăcineni, Crăciun este cercetat pentru şantaj şi ameninţări şi pentru că în 2020 a trimis mai multe sms-uri prin care ameninţa mai mulţi oameni de afaceri din Piteşti şi Mărăcineni cu moartea, violarea soţiilor şi incendierea unor spaţii, fabrici sau hale, unde reclamanţii îşi derulau afacerile.

În august 2021, Stelian Crăciun a fost dat afară din sală de la Judecătoria Piteşti pentru că înregistra procesul.

Stelian Crăciun, asociat cu fostul şef al Poliţiei Mioveni, cercetat de DNA

Şi tot Stelian Crăciun are o relaţie strânsă de prietenie cu Marius Aioanei, fostul şef al Poliţiei Mioveni, cercetat sub control judiciar de către DNA din mai 2021, într-un dosar în care este cercetat pentru efectuarea de acte de comerţ incompatibile cu funcţia. Acesta era administratorul a două firme, în numele cărora încheia contracte, livra marfa şi îşi promova afacerile pe Facebook.

Marius Aioanei, poliţistul prieten bun cu interlopul FOTO: arhiva Adevărul

marius aioanei incompatibil

Poliţistul Marius Aioanei era incompatibil încă din primăvara lui 2016, adică dinainte de perioada cercetată de către procurorii DNA. În martie 2016, Marius Aioanei a semnat mai multe documente pentru ca o păstrăvărie deţinută de tatăl său în comuna argeşeană Valea Danului să obţină autorizaţia de mediu.

Concret, în două documente depuse la APM Argeş de către firma Top Market Trading, la rubrica ”persoane de contact”, Marius Aioanei este trecut ”responsabil protecţia mediului”. Alături de numele său mai apare cel al administratorului Nicuşor Aioanei, tatăl său.

Fostul adjunct al Poliţiei Mioveni i-a cerut interlopului să îl atace pe superiorul său ierarhic

Conform rechizitoriului întocmit de către procurorii DNA, în martie 2020, într-un dialog pe WhatsApp, poliţistul Marius Aioanei îi cerea interlopului Stelian Crăciun să-l atace pe comisarul-şef Cristian Mihalcea, şeful său de la Poliţia Mioveni.

„Marius Aioanei: Dă-i să zacă cumva lui Mihalcea. Pe orice cale. E zguduit mai rău ca oricând. Se clatină rău.

Stelian Crăciun: Să treci pe la mine să bem o cafea.

Marius Aioanei: Dacă vrei, îţi spun eu câteva să le pui pe tapet. M-a băgat jegul numai în tură de noapte. Sunt ca un câine leşinat.

Stelian Crăciun: Totul se plăteşte în viaţă. Nu ai cum să rămâi dator. Vine şi vremea lui.

Marius Aioanei: Sper să pice răpus de careva la câte a făcut, nu doar biologic.“

Vă mai recomandăm şi:

Poliţist făcut KO de un interlop. Cum explică Poliţia lipsa de reacţie rapidă a ofiţerilor prezenţi VIDEO

Percheziţii de amploare la Ploieşti la clanurile de interlopi. Printre persoanele vizate sunt membri ai familiei Spoitoru VIDEO

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite