Deşeurile de pe Activul ARO din Câmpulung Muscel sunt tot acolo. „Este ignorată o sentinţă penală!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Peste 1.500 de tone de deşeuri au fost abandonate acum opt ani la Câmpulung. FOTO: Primăria Câmpulung
Peste 1.500 de tone de deşeuri au fost abandonate acum opt ani la Câmpulung. FOTO: Primăria Câmpulung

Inspectorii de mediu au constatat recent că nu a fost respectată sentinţa penală de acum doi ani, prin care s-a impus eliminarea întregii cantităţi de deşeuri de pe Activul ARO din Câmpulung. Garda de Mediu Argeş a înştiinţat instanţele.

Garda de Mediu Argeş a efectuat un control pe o perioadă de trei zile la platforma din municipiul Câmpulung Muscel. Scriptic, în această locaţie sunt depozitate 1.574,64 tone de deşeuri. Situaţia este aceeaşi ca la controlul făcut în 2021. 

„Deşeurile de pe Activul ARO din Câmpulung sunt tot acolo, deşi există o hotărâre judecătorească prin care ar fi trebuit să fie îndepărtate. Este ignorată o sentinţă penală!”, a afirmat luni, 4 iulie, prefectul de Argeş, Radu Perianu.

Sentinţa penală prin care s-a impus eliminarea întregii cantităţi de deşeuri, ignorată 

Mai exact, inspectorii au constatat că nu este respectată o sentinţă penală prin care s-a impus eliminarea întregii cantităţi de deşeuri de pe amplasament, motiv pentru care Garda de Mediu Argeş a înştiinţat şi instanţele. 

Informarea a fost transmisă către Judecătoria Curtea de Argeş - Biroul de Executări Penale, privind nerespectarea sentinţei penale nr. 201/27.10.2020, şi către Tribunalul Iaşi, ca instanţă care analizează dosarul de faliment al firmei care a activat la Câmpulung Muscel. 

Reprezentanţii Gărzii de Mediu Argeş au cerut instanţei ieşene să oblige debitoarea să îşi îndeplinească obligaţiile de mediu. 

„O informare a fost transmisă şi către lichidatorul judiciar, s-a cerut luarea de măsuri pentru asigurarea corespunzătoare a spaţiului de depozitare a deşeurilor privind scurgerile de ape pluviale şi s-a cerut etichetarea deşeurilor de pe amplasament”, explică prefectul.

Vă recomandăm să mai citiţi:

Un patron ignoră decizia instanţei privind eliminarea a mii de tone de deşeuri periculoase abandonate

O duzină de basculantă de gunoi strânse în fiecare lună, de lângă un drum de nici 20 de kilometri

PiteştiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite