Permise de conducere falsificate, aparent emise în Cehia. Potenţialii cumpărători erau persoane neşcolarizate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: arhivă Poliţia Română
Foto: arhivă Poliţia Română

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Argeş au continuat cercetările într-un dosar penal privind săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, fals material în înscrisuri oficiale, respectiv complicitate la fals material în înscrisuri oficiale şi au destructurat o grupare infracţională specializată în falsificare de permise de conducere.


Din cercertări s-a stabilit că din cursul anului 2018 până în prezent, mai multe persoane din judeţul Maramureş, cu complicitatea unor persoane din comuna Berevoeşti, judeţul Argeş, ar fi contrafăcut, respectiv intermediat obţinerea de permise de conducere falsificate, aparent emise de autorităţile din Cehia.

Cei în cauză ar fi ales potenţialii cumpărători din rândul persoanelor neşcolarizate, cărora le-ar fi învederat că permisele de conducere ar fi autentice şi că nu vor întâmpina probleme din partea autorităţilor, în situaţia în care vor fi verificate.

Pentru administrarea probatoriului, în ziua de 29 iulie a.c., au fost puse în executare cinci mandate de percheziţie domiciliară la locuinţele persoanelor bănuite, dintre care două pe raza judeţului Maramureş şi trei pe raza judeţului Argeş.

După administrarea probatoriului, în cursul serii, a fost dispusă reţinerea, pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă, faţă de un bărbat de 42 de ani, din Berevoeşti, judeţul Argeş, respectiv un bărbat de 43 de ani şi o femeie de 40 de ani, ambii din localitatea Giuleşti, judeţul Maramureş, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

Cercetări finalizate de poliţişti

Un astfel de caz este cel al unui bărbat de 32 de ani din Bughea de Jos, care, la începutul anului 2019 a fost depistat de poliţişti în timp ce conducea un autoturism pe DC 3, pe raza localităţii Berevoeşti, prezentând pentru control un permis de conducere emis de autorităţile din Cehia, susceptibil a fi fals.

Poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Câmpulung au finalizat, săptămâna  aceasta, cercetările în dosarul penal (privind săvârşirea infracţiunii de conducere fără drept şi uz de fals) deschis în cauză.

"Din verificările efectuate s-a stabilit că documentul nu figurează în evidenţele statului în cauză, iar bărbatul nu posedă permis de conducere", precizează IPJ Argeş.

Dosarul cauzei va fi înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung, cu propunere de trimitere în judecată.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Tineri scoşi cu descarcerarea dintr-o maşină 

Căruţaş proiectat pe carosabil de o maşină care a izbit atelajul în care se afla. Omul a fost preluat în stare de inconştienţă

Piteşti


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri