Pedofilul care a pipăit două fetiţe la un ştrand din Piteşti a fost condamnat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Strandul la care au avut loc faptele
Strandul la care au avut loc faptele

Nicuşor Iordache, bărbatul care, în vara anului trecut a pipăit, în ştrand, două fetiţe din Piteşti, cu pretextul că le învaţă să înoate, şi-a primit sentinţa. Judecătoria Piteşti l-a condamnat pe Nicuşor Iordache la patru ani închisoare şi îl obligă să achite câte 25.000 de lei pentru fiecare dintre cele două fetiţe, ca daune morale. Decizia nu este definitivă.

Bărbatul, în vârstă de 48 de ani, este divorţat şi are un copil.

Faptele probate de anchetatori s-au petrecut, în vara anului trecut, la ştrandul din strada Costache Negri. O copilă, lăsată de părinţi în grija unei cunoştinţe, se afla în piscină împreună cu o prietenă. 

Potrivit celor mărturisite de minoră, Nicuşor Iordache, s-ar fi oferit să o înveţe să înoate.

arest

 (foto Curierul zilei)

În timpul „lecţiilor", ar fi început însă să o atingă în zonele intime. Fetiţa a anunţat persoana care o avea în grijă, care, la rândul ei, a alertat părinţii şi Poliţia. 

Bărbatul a fost condus la sediul Poliţiei Municipiului Piteşti, unde s-au efectuat cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de agresiune sexuală. 

A fost testat şi nivelul alcoolemiei, stabilindu-se că avea o concentraţie de alcool de 0,43 mg/l în aerul expirat.

În urma administrării probatoriului, bărbatul a fost reţinut pe bază de ordonanţă, pentru 24 de ore şi a fost introdus în arestul IPJ Argeş. Ulterior a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti, cu propunere de arestare preventivă.

Pe numele său a mai fost formulată o plângere de către părinţii altei fetiţe, pipăite de bărbat în aceeaşi zi, la ştrand.

Bărbatul a fost, ulterior, trimis în judecată.

Săptămâna aceasta, Judecătoria Piteşti a dispus ca Nicuşor Iordache să execute 3 ani închisoare, pedeapsă care va fi sporită cu 1 an inchisoare, „inculpatul urmând a executa pedeapsa de 4 ani închisoare" şi să achite câte 25.000 de lei pentru fiecare dintre cele două fetiţe, ca daune morale. 

„Condamnă pe inculpatul Iordache Nicuşor la două pedepse de câte 3 ani închisoare pentru săvârşirea a două infracţiuni de agresiune sexuală prevăzute de art. 219 alin. 1 şi alin. 2 lit. c C.p. cu aplic. art. 396 alin. 10 C.p.p. In baza art. 67 alin. 1 C.p. comb. cu art. 55 lit. a C.p. interzice inculpatului exercitarea drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a, b şi n C.p., respectiv dreptul de a fi ales in autorităţile publice sau in orice alte funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a comunica cu persoanele vătămate minore Cimpoacă Elena Cătălina şi Ciucă Maria Diana, sau cu membri familiei acestora ori de a se apropia de acestea pe o perioadă de 2 ani cu titlu de pedeapsă complementară aferentă fiecărei pedepse principale” se arată pe site-ul Judecătoriei Piteşti.

Decizia instanţei piteştene poate fi atacată cu recurs. 

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite