Opt examinatori din Vâlcea, detaşaţi la proba practică auto în Argeş. Candidaţii aşteptau cu lunile să dea examenul

0
0
Examinatorii din Vâlcea, la proba practică a examenului auto, în Argeş  Foto: Instituţia Prefectului Argeş
Examinatorii din Vâlcea, la proba practică a examenului auto, în Argeş  Foto: Instituţia Prefectului Argeş

Proba practică a examenului pentru permis, în Argeş, se dă, sâmbătă, 15 ianuarie 2022, şi cu examinatori veniţi din Vâlcea. Autorităţile au recurs la această soluţie din cauza insuficienţei personalului Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatricularea Vehiculelor Argeş.

O echipă de 8 examinatori din judeţul Vâlcea participă sâmbătă, 15 ianuarie 2022, la proba practică a examenului pentru permis, în Argeş.
 

"Examinatorii nu vor fi permanent alături de cei din Argeş"

Poliţiştii lucrează alături de cei din judeţul Argeş în urma unei colaborări pe care Instituţia Prefectului Argeş a stabilit-o cu Prefectura Vâlcea. 

"Demersul a fost făcut ca să reducem timpul de aşteptare pentru cei care trec de proba teoretică şi apoi aşteaptă şi câteva luni ca să îşi arate cunoştinţele la volan. Vreau să fiu clar, echipa de la Vâlcea este detaşată în judeţul nostru în acest weekend. Examinatorii nu vor fi permanent alături de cei din Argeş.

Îi mulţumesc prefectului judeţului Vâlcea, Sebastian Fârtat, pentru sprijinul acordat şi poliţiştilor vâlceni care au acceptat să ne vină în sprijin", precizează, sâmbătă, prefectul judeţului Argeş, Radu Perianu. 

   

Prefectul de Argeş spune că se caută, în continuare, soluţii pentru rezolvarea situaţiei care a creat nemulţumiri la nivel de judeţ şi că este nevoie tot de timp pentru a aduce programările la o perioadă decentă.

Candidaţii aşteaptă până la trei luni susţinerea probei practice a examenului auto

Instituţia Prefectului Argeş recunoaşte că sunt multe nemulţumiri pentru că sunt argeşeni care aşteaptă chiar şi câte trei luni ca să susţină proba practică a examenului pentru permisul de conducere. 

"Situaţia este neplăcută şi lucrurile nu pot rămâne aşa. Este nevoie de personal la SPCRPCIV Argeş.  Trei angajaţi sunt în concediu de creştere şi îngrijire copil. Un angajat este în concediu medical, de mai multe luni. Patru examinatori s-au mutat din unitate în ultimele cinci luni. Sunt drepturile angajaţilor şi ele nu pot fi încălcate", preciza prefectul judeţului Argeş, Radu Perianu, într-un comunicat transmis în data de 3 ianuarie 2022.  

Vă recomandăm să mai citiţi: 

Şase elevi de la un liceu din Argeş, prinşi bând ţuică în timpul orelor. Unul dintre ei a ajuns în spital 

O femeie şi o fetiţă de 10 ani, grav rănite după ce o maşină a intrat pe contrasens pe un drum naţional VIDEO

Piteşti


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri