O mamă singură are nevoie de aproape 19.000 de euro pentru a îşi opera băieţelul ca să poată merge din nou

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ştefan este programat la operaţie pe 24 noiembrie FOTO: arhiva personală
Ştefan este programat la operaţie pe 24 noiembrie FOTO: arhiva personală

Profesoara la un liceu din Piteşti, Mirela Sandu se luptă de ani de zile pentru ca băieţelul său, diagnosticat cu sindrom West la câteva luni după naştere, să poată merge. După ani de tratamente şi căutări, a apărut o speranţă mare. Însă operaţia la care a fost programat băieţelul în luna noiembrie a.c. este una foarte scumpă.

Ştefan s-a născut pe 8 decembrie 2009. „Medicul care a urmărit sarcina nu a venit la spital. Nu era nici o problemă şi deşi aveam 37 de ani, doctorii nu au vrut să îmi facă cezariană. Bebeluşul s-a axfisiat la naştere şi nu îi dădeau nici o şansă să trăiasacă. A luptat din prima clipă de viaţă. Am plecat din spital după 10 zile şi totul părea în ordine. Era atât de frumos – un îngeraş -aşa cum este şi acum. De pe la 5 luni au început problemele şi la 8 luni s-a pus diagnosticul de spasme infantile asimetrice şi sindrom West. A început tratamentul. Mai întâi pentru oprirea acelor spasme şi apoi pentru protecţie antiepileptică. Doamna doctor neurolog a spus că dacă va face terapie de recuperare intensivă se va recupera, era atunci prima speranţă; acum, după atâta timp, mi-a spus că m-a încurajat – se pare că nici dumneaei nu a crezut că va fi aşa de bine”, povesteşte Mirela Sandu.

La 9 luni, Ştefan a început terapia de recuperare, a făcut la Bucureşti terapie Vojta.

Pentru că rezultatele EEG-urilor nu au mai evidenţiat nici o descărcare neurologică i-a fost scos tratamentul medicamentos. Acum diagnosticul este: Sindrom West.

A urmat o perioadă de recuperare acasă la Piteşti şi apoi doamna Sandu şi băieţelul său au reuşit să ajungem la Sibiu, în centrul care este specializat pe terapie Vojta, acolo unde – s-au mutat şi au stat aproape doi ani făcând terapie intensiv, de cele mai multe ori de trei ori pe zi. Rezultatele au început să apară. După aceea s-au întors la Piteşti.

Ştefan face în continuare recupere logopedie, terapie craniosacrala şi gimnastică pasivă, hidroterapie, kinetoterapie terapie ocupaţională, terapie cu delfini.

Pe 24 noiembrie a.c. Ştefan are programarea pentru intervenţie la picioare – poziţionarea corectă aşa încât să poată să stea singur şi apoi să meargă.

„Este pentru prima dată când un doctor îi spune direct lui Ştefan, vei sta singur. Strigătele de bucurie pe care doctorul le-a auzit în acel moment nu au putut însă să nu mă facă să tresar atunci când am văzut factură cu costul estimativ al acestei intervenţîi: 18.825 euro.

Acum mai mult că niciodată avem nevoie de sprijinul vostru, cei care ne sunteţi alături.

Începem numărătoarea inversă pentru strângerea banilor care îi vor deschide drumul spre independenţă”, povesteşte mămica.

Cei care doresc să o ajute pentru ca băieţelul său să poată merge normal pot depune bani în următoarele conturi:

IBAN: RO88INGB0000999911770859

Titular cont: Mirela Sandu

Banca: INGB CENTRALĂ

Moneda: EUR

SWIFT: INGBROBU

BIC: INGB

IBAN: RO71INGB0000999901977463

Titular cont: Mirela Sandu

Banca: INGB CENTRALĂ

Moneda: RON

SWIFT: INGBROBU

BIC: INGB

Vă mai recomandăm şi:

Specialist pediatru: „Kinetoterapia în apă ajută la dezvoltarea normală a bebeluşului“

Câteva exerciţii simple care pot fi făcute acasă pentru reducerea durerilor de spate

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite