Cum se vede şantierul lotului 3 al drumului expres Craiova-Piteşti, între Slatina şi Coloneşti VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lotul 3 Piteşti-Craiova. Foto: Facebook Asociaţia Pro Infrastructură
Lotul 3 Piteşti-Craiova. Foto: Facebook Asociaţia Pro Infrastructură

Se materializează şi lotul 3 al drumului expres Craiova-Piteşti, între Slatina şi localitatea Coloneşti (Olt). Potrivit Asociaţiei Pro Infrastructură, în 2021 prioritară trebuie să fie finalizarea nodului prevăzut la intersecţia cu DN 65.

Un nou lot al drumului de peste 120 de kilometri ce va lega Craiova de Piteşti e în lucru.

"Vă aducem în premieră imagini din dronă cu debutul lucrărilor pe lotul 3 al drumului expres Craiova-Piteşti, între Slatina şi localitatea Coloneşti (limită jud. Argeş). Filmarea începe de lângă Slatina, de la graniţa cu tronsonul 2, şi continuă spre Piteşti", se arată într-o postare a Asociaţiei Pro Infrastructură.

Una dintre secţiuni ar putea fi dată în folosinţă până la finele anului.

"Sperăm să vedem aceeaşi mobilizare a constructorului UMB pe care o are pe lotul vecin. Prioritară anul acesta trebuie să fie finalizarea nodului prevăzut la intersecţia cu DN 65 de la Valea Mare, pentru a se asigura conexiunea cu secţiunea Balş-Slatina care are şanse reale de a fi dată în circulaţie la sfârşitul lui 2021 dacă se menţine ritmul actual", mai precizează Asociaţia Pro Infrastructură.

Drumul Expres Craiova – Piteşti are 121 km, este împărţit în patru loturi şi prevede câte două benzi pe sens de câte 3,5 metri lăţime fiecare, fără bandă de urgenţă, acostamente de câte 1,5 m pe fiecare parte şi o bandă mediană cu separator lată de 3 metri.

Luna trecută, ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, anunţa intrarea în linie dreaptă a tronsonul 2 al drumului expres Craiova - Piteşti.

"Tronsonul de 40km este vital pentru ocolirea oraşelor Slatina şi Balş. Toţi care vor circula pe acel tronson merită să nu piardă ore în şir în ambuteiaje (...). Am văzut o mobilizare exemplară a constructorului", spunea, în aprilie, Cătălin Drulă. 

Vă recomandăm să citiţi şi:

Orban, despre drumul expres Craiova – Piteşti. „Sunt convins că va fi finalizat până la sfârşitul acestei legislaturi”

Tronsonul 2 al drumului expres Craiova-Piteşti, în linie dreaptă. Drulă: Mobilizare exemplară a constructorului VIDEO

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite