Medicul Dan Manu, achitat în procesul de ucidere din culpă intentat în urmă cu 3 ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pe 5  ianuarie 2015, Judecătoria Piteşti l-a achitat pe Dan Manu, dar sentinţa nu este definitivă.       FOTO: ziarobiectiv.ro
Pe 5  ianuarie 2015, Judecătoria Piteşti l-a achitat pe Dan Manu, dar sentinţa nu este definitivă.       FOTO: ziarobiectiv.ro

În 2013, fostul şef al Serviciului de Medicină Legală Argeş, consilierul judeţean Dan Manu, a fost acuzat de rudele omului de afaceri Gheorghe Martinescu, patronul unei firme de materiale de construcţii din Ştefăneşti, de ucidere din culpă.

Familia victimei acroşate cu maşina de Dan Manu, în timpul unei traversări, l-a considerat pe medicul piteştean vinovat de moartea acesteia, survenită la 17 zile după impact. 

Procurorii care au instrumentat dosarul l-au considerat pe Dan Manu nevinovat, însă rudele lui Gheorghe Martinescu s-au adresat instanţei. Pe 5  ianuarie 2015, Judecătoria Piteşti l-a achitat pe Dan Manu, dar sentinţa nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs: "achită inculpatul Manu Constantin Dan pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă, prev. şi ped. de art. 178 alin. 1 c.p. În baza art. 19 şi art. 397 N.c.p.p. respinge acţiunea civilă formulată de părţile civile Martinescu Steliana şi Martinescu George Cosmin. În temeiul art. 275 alin. 3 C.pr.pen., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţa publică de la 5 ianuarie 2016“, după cum se arată în sentinţa dată de Judecătoria Piteşti.

Accidentul amintit a avut loc în 2011, la Ştefăneşti, în apropiere de ANA IMEP: Victima se angajase să traverseze strada printr-un loc nepermis. La jumătatea străzii, bărbatul s-a oprit pe linia continuă, aşteptând să se elibereze celălalt sens de mers. În acel moment, şeful SML Argeş, care se angajase cu maşina în depăşire, l-a acroşat. Pietonul a căzut şi s-a lovit la cap. A fost dus la spital, unde a decedat după 17 zile de la impact, după ce starea sa s-a înrăutăţit brusc.

Piteşti



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite