„Lacul lebedelor”, pe ritmuri de street dance. Imagini memorabile cu „bobocii” unui colegiu de top din Pitești VIDEO

0
Publicat:

Șaisprezece elevi de la Colegiul Național ”I.C. Brătianu” din Pitești au reușit o reinterpretare memorabilă a celebrului balet ”Lacul lebedelor”, de Piotr Ilici Ceaikovski.

Momentul a fost aplaudat minute în șir FOTO Denis Grigorescu
Momentul a fost aplaudat minute în șir FOTO Denis Grigorescu

Momentul, aplaudat minute în șir de sute de oameni, a avut loc la finalul acestei săptămâni cu ocazia Balului Bobocilor de la Colegiul Național ”I.C. Brătianu” din Pitești, una dintre cele mai bune instituții de învățământ liceal din județul Argeș și din România.

Opt perechi de elevi ai Colegiului ”Brătianu” din Pitești s-au duelat pe parcursul mai multor probe pentru titlurile de Miss și Mister Boboc. Tema balului a fost una extrem de inspirată: „Lacul Lebedelor”, iar toți cei 16 concurenți-elevi au avut ținute adecvate, fiind îmbrăcați în alb și negru

Prima probă a Balului Bobocilor a fost una memorabilă, fiind aplaudată multe minute de sutele de elevi, profesori și invitați prezenți la evenimentul găzduit de cunoscut restaurant din Pitești.

Astfel, aproape zece minute, cei 16 concurenți au reușit o reinterpretare superbă a faimosului balet clasic creat de Ceaikovski. ”Lacul lebedelor” a fost reinterpetat într-o manieră inedită, pe parcursul căreia ritmurile clasice s-au îmbinat în partea a doua cu cele de street dance, cu coregrafii și acrobații îndrăznețe ce au entuziasmat publicul. Acest moment unic a fost rodul a zeci de ore de repetiții.

”Frumos de înaltă clasă, dar puternic și asumat”

”Tema balului a fost rezultatul unui vot democratic al elevilor organizatori, vot pus pe grupul de WhatsApp pe care îl avem. Mai întâi, au fost propuse mai multe teme, apoi am selectat doar câteva dintre ele și elevii au votat. Tema ”Lacul Lebedelor” a fost propusă de către una dintre elevele mele, prezentatoare în bal, Ionescu Anamaria. Și am rezonat cu această temă fiindcă oferă sugestia de frumos de clasă înaltă, dar puternic, asumat, motivat și elegant, clasic, așa cum este și Colegiul ”Brătianu” ca brand”, a declarat pentru ”Adevărul” profesoara Alina Turcescu, co-organizator al evenimentului alături de colegele sale Daniela Duminică, Ruxandra Corodi și Andreea Mogoș, împreună cu directoarea Florica Dumitru și directorul adjunct Bogdan Ionescu.

Și partea de momente artistice a fost una specială. Ilinca Din, elevă a Colegiului ”Brătianu” cu mai multe premii la activ, a avut o interpretare tulburătoare la nai a piesei ”The Lonely Shepherd” făcută celebră de marele Gheorghe Zamfir.

Momente aplaudate au fost susținute și de trupa Cross Generation, cu solista Madi Tacu, fostă concurentă la Vocea României, precum și elevii Dalia Ciocîrlan, Patricia Mihail și Antonia Rizea.

Iar la final au fost două concerte susținute de două vedete iubite de liceeni: Delia și Alex Velea.

Înființat în 1866, Colegiul Național ”I.C. Brătianu” a dat de-a lungul anilor numeroși absolvenți de elită, printre care se numără Emil Constantinescu – fost președinte al României, Armand Călinescu – fost prim-ministru, pictorul Rudolf Schweitzer-Cumpăna, doctorul Gheorghe Marinescu - specialist în inframicrobiologie și laureat al Academiei Franceze de Medicină, criticul Vladimir Streinu, Carol Corbu – multiplu medaliat național și european la atletism sau Ciprian Manolescu – triplu medaliat cu aur la olimpiada internațională de matematică.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite