„Lactate Brădet“ a primit undă verde pentru reluarea producţiei. Patronul: „Mai avem de pus la punct detaliile logistice şi dăm drumul la fabrică“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
lacttate Bradet

După mai bine de o lună de la închiderea fabricii, ca urmare a scandalului iscat în urma depistării lotului de 26 de kilograme de brânză cu E. coli, S.C. Lactate Brădet îşi poate relua producţia. În fabrică se întorc inclusiv cei trei angajaţi depistaţi, în martie, cu E. Coli, care s-ar fi vindecat după tratament.

Brandul argeşean Lactate Brădet a primit astăzi undă verde pentru reînceperea producţiei din partea Direcţiei Sanitar Veterinare şi Pentru Siguranţa Alimentelor Argeş, care, săptămâna trecută, la solicitatea producătorului de lactate, a efectuat în fabrică noi teste de sanitaţie. 

“Rezultatele testelelor de sanitaţie sunt bune. O echipă de trei medici veterinari de la DSVSA s-a aflat azi acolo pentru încheierea documentelor astfel încăt să se poată da drumul la fabrică. Mai departe, depinde de producător când va relua activitatea”, a declarat, pentru "Adevărul", Daniel Lupu, directorul Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Argeş.

“S-a încheiat un proces verbal, s-a constatat că nu sunt motive pentru care să nu putem să reluăm producţia, deci putem să reîncepem activitatea. Mai avem de pus la punct detaliile logistice legate de furnizori şi desfacere şi dăm drumul la fabrică”, a declarat, pentru "Adevărul", patronul S.C. Lactate Brădet, Marius Badea. 

Cei 60 de salariaţi ai fabricii, plătiţi inclusiv pentru intervalul în care au stat acasă (personalul angrenat direct în producţie) sunt gata să se întoarcă la lucru. Printre ei, şi cei trei angajaţi depistaţi, luna trecută, în urma analizelor coprobacteriologice, cu tulpinile de E. coli care provoacă sindrom hemolitic uremic, vindecaţi, între timp.

“Oamenii au făcut tratament, analizele le-au ieşit bune, nu văd niciun motiv pentru care să nu se reîntoarcă la muncă”, a mai declarat, pentru "Adevărul", Marius Badea.


Producţia Lactate Brădet a fost oprită la sfârşitul lunii februarie, după scandalul lotului de 25 de kilograme de brânză cu E. coli, când fabrica a fost închisă. Ulterior au apărut alte două scandaluri, cel legat de angajaţii Lactate Brădet depistaţi cu tulpinile de E. coli care provoacă sindrom hemolitic uremic şi cel de după îmbolnăvirea cu SHU a bebeluşului român din Italia, caz care a atras o alertă internaţională faţă de brânza produsă de brandul argeşean. 

Ancheta epidemiologică desfăşurată în Argeş n-a putut stabili o legătură de cauzalitate între brânza infestată, salariaţii depistaţi cu tulpinile periculoase de E. coli şi valul de îmbolnăviri cu SHU în rândul bebeluşilor din Argeş, iar până la această dată nici nu a indicat o altă sursă a îmbolnăvirilor. 

PiteştiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite