Judeţul Argeş mai are doar un singur loc liber la ATI. „Câteodată se mai eliberează câte un pat, maximum două, într-o zi“

0
0
Captură Video Spitalul Orăşenesc Mioveni
Captură Video Spitalul Orăşenesc Mioveni

Judeţul Argeş mai are un loc liber în secţiile ATI pentru pacienţii cu COVID-19. Anunţul a fost făcut luni de subprefectul Emanuel Soare, care a explicat că cel mai mare spital din judeţ mai are libere doar 20 de paturi pentru bolnavii cu această patologie.


De mai bine de o săptămână, când numărul zilnic al confirmărilor cu noul Sars-cov-2 a început să devină îngrijorător, şi în Argeş secţiile ATI destinate pacienţilor cu COVID-19 sunt pline.

Din 39 de paturi de terapie intensivă din secţiile COVID din judeţ, 38 sunt ocupate. 

"Astazi, la ora 10.00 mai aveam un singur loc liber în sectiile ATI Covid.  Începând cu data de 13 martie, paturile ATI din judet s-au umplut. Câteodată se mai eliberează câte un pat, maximum două, într-o zi", a anunţat luni subprefectul Emanuel Soare.

Îngrijorătoare este şi situaţia în afara ATI, în saloanele destinate persoanelor infectate cu SARS-CoV-2.

Paturile dedicate pacientilor COVID sunt pline în proportie de 2/3 (...). La Spitalul Judeţean de Urgenţă din Piteşti, astăzi, sunt doar 20 de paturi libere pentru pacienţii COVID ", a precizat, luni, Emanuel Soare, subprefect al judeţului Argeş.

Luni, judeţul Argeş a raportat alte 71 de noi îmbolnăviri şi a ajuns la o rată de 1,99 infectări cu SARS-CoV-2 la mia de locuitori.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Un proiect imobiliar controversat schimbă regulile de realizare a planului urbanistic. Detaliul care a contat

Pădurea Trivale, vânată de rechinii imobiliari. „Specialiştii Primăriei Piteşti au cedat în faţa lor”

Mai multe - Piteşti

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite