FOTO Magiunul de Topoloveni, vedeta României la un târg din Franţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Săptămâna aceasta o delegaţie a Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale a participat la cea de-a 24-a ediţie a Târgului Internaţional de Zootehnie Sommet de l’Elevage care se desfăşoară în localitatea Clermont Ferrand, Franţa.

Evenimentul a reunit peste 1.300 de expozanţi din 28 de ţări, România participând în calitate de invitat de onoare la ediţia din acest an. 

Magiunul de Topoloveni a fost la loc de cinste în standul Romaniei, alimentul funcţional produs în Arges fiind singurul produs tradiţional din tara noastra certificat de Uniunea Europeană cu Indicaţie Geografică Protejată. 

Magiunul de prune Topoloveni este multiplu premiat „Superior Taste Award” de către Institutul pentru Gust şi Calitate Bruxelles, Ambassador of the “Romanian traditional taste“, premiat Great Taste Awards Marea Britanie. De-a lungul timpului, Magiunul de prune Topoloveni a obţinut multiple certificări ale calităţii. Printre ele şi Cod Operator NATO, certificat Kosher sau certificat HALAL. În domeniul calităţii nutriţionale deosebite, producătorul argeşean a efectuat un studiu clinic la Institutul Naţional de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice N.C. Paulescu, ale cărui concluzii au arătat că “Magiunul de prune Topoloveni poate face parte din dieta pacientului cu diabet zaharat”.

Piteşti



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite