Doi copii au tăiat o bancă pentru a o pune pe foc. Prinși pentru că au uitat satârul la locul faptei

0
0

Polițiștii locali din Pitești au stat în noaptea de joi spre vineri la pândă pentru a-i prinde pe autorii unui foc aprins între blocuri, în cartierul Tudor Vladimirescu. I-au identificat: doi copii care au vandalizat cu un satâr o bancă.

Puștii au uitat satârul la locul faptei. FOTO Poliția Locală Pitești
Puștii au uitat satârul la locul faptei. FOTO Poliția Locală Pitești

Un foc aprins din senin, după miezul nopții, i-a alertat pe locuitorii din blocurile apropiate. 

Noaptea trecută, mai exact in jurul orei 1.20, la dispeceratul Poliției Locale a fost o sesizare cum că, în cartierul Tudor Vladimirescu, la locul de joacă de lângă blocul P30, cineva a aprins focul. Un echipaj s-a deplasat imediat în zonă, dar persoanele bănuite că ar fi săvârșit fapta au reușit să fugă, lăsând la fața locului un cuțit”, explică Bogdan Aristănțoiu, purtătorul de cuvânt al Poliției Locale Pitești.

„Au tăiat scândură unei banci din zonă pentru a se încălzi”

Bănuind că autorii se vor întoarce după satâr, polițiștii locali au efectuat o pândă. Așa au aflat cine și cu ce scop a aprins focul.

În aproximativ o oră, două persoane minore s-au întors să-și recupereze obiectul. Imediat au fost interceptați de către polițiști, fiind vorba de către doi minori ce locuiesc în Pitești, de 15 și 16 ani, care au tăiat scândură unei banci din zonă pentru a se încălzi. Cuțitul tip satâr de aproximativ 20 de cm, au susținut că l-au luat de la domiciliul unuia dintre ei”, mai precizează Bogdan Aristănțoiu.

Banca vandalizată. FOTO Poliția Locală Pitești
Banca vandalizată. FOTO Poliția Locală Pitești

Puștii fost conduși la sediul Poliției Locale Pitești. Au fost anunțați și părinții, care au venit în jurul orei 4, pentru a primi procesele verbale întocmite de agenți pentru faptelor celor doi minori.

Recomandări pentru părinți

Pentru prevenirea implicării minorilor în comiterea de fapte antisociale, Poli'ia Română le recomandă părinților:

• Fiţi fermi cu copilul dvs., dar nu agresivi!

• Interesaţi-vă permanent de situaţia lui şcolară!

• Încercaţi să-i cunoaşteţi şi să vă apropiaţi de prietenii lui şi de familiile acestora!

• Distribuiţi-i sarcini clare în desfăşurarea vieţii de familie care să-i dezvolte simţul responsabilităţii şi al utilităţii!

• Asiguraţi în familie un climat afectiv, de bună înţelegere!

• Atunci când observaţi o schimbare negativă în comportamentul copilului dvs., motivaţi-l pentru rezolvarea în comun a problemei cu care se confruntă!

• Alegeţi comunicarea: lipsa dialogului creează bariere greu de trecut în relaţia copil-părinţi!

• Când situaţia pare a scăpa de sub control, adresaţi-vă celor care vă pot fi de ajutor (profesori, poliţie, organizaţii neguvernamentale, asociaţii de tineret), care vă pot sfătui şi sprijini în rezolvarea problemelor!

Piteşti


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri