Cum se prepară îngheţata de pepene galben şi căpşuni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Îngheţata se prepară în mai puţin de o oră
Îngheţata se prepară în mai puţin de o oră

Un desert delicios şi răcoritor pentru zilele călduroase de vară, îngheţata de pepene galben şi căpşuni este şi uşor de pregătit. Cum se prepară aceasta şi de ce ingrediente aveţi nevoie, aflaţi din materialul următor.

Iată mai întâi care sunt ingredientele necesare pentru pregătirea acestei îngheţate inedite: 1 pepene galben de aproximativ 2 kg, 350 ml smântână pentru frişcă, 250 grame căpşuni, 3-4 linguri de miere, 4 linguri de zahăr, 3 ouă şi o jumătate de linguriţă de scorţişoară.

Mai întâi se amestecă smântâna cu 2 linguri de zahăr pentru a pregăti frişca. După ce i se scoate coaja, pepenele galben se pune într-un vas încăpător, se adaugă peste el două linguri cu miere, scorţişoara şi gălbenuşurile de la cele trei ouă, după care se amestecă toate ingredientele cu un blender până când se transformă într-un piure.

Următorul pas este de a bate spumă albuşurile cu celelalte două linguri de zahăr. După aceea, se amestecă spuma de albuşuri cu frişca şi cu piureul de pepene galben.

Se pune o lingură de miere peste căpşuni, după care compoziţia se amestecă cu un blender până când devine piure. Acesta se toarnă încet peste piureul de pepene galben, frişcă şi albuşuri.

Conţinutul se toarnă într-o formă de chec, îmbrăcată în prealabil în interior cu o folie de plastic. Îngheţata se ţine la congelator timp de cel puţin patru ore. Îngheţata se poate decora cu felii de pepene şi căpşuni.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite