Cum a ajuns un tânăr să aibă 10 dosare penale pentru conducere fără permis

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sandu Athos,  un bărbat din comuna argeşeană Băiculeşti, are la doar 24 de ani 10 dosare penale pentru conducere fără permis (dintre care 3 pe când era minor) şi alte 10 pentru furturi (8 fiind comise când era minor). Nu mai puţin de trei procese în care inculpat e Sandu Athos, două pentru furt şi unul pentru conducere fără permis, încep săptămâna viitoare la Judecătoria Piteşti.

În ultimii ani, Sandu Athos a stat mai multe luni în închisoare, iar în prezent este în arest preventiv la Poliţia Argeş. În urmă cu o lună, după cum precizează procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti, Sandu Athos a fost depistat de două ori de poliţişti în cinci zile (pe 5 şi 9 august) conducând un Volkswagen Passat şi un Audi fără permis. Pe 5 august, Sandu Athos a refuzat să oprească la semnalele acestora, a fost urmărit peste un kilometru, iar când a oprit a pus un băieţel de 13 ani la volan. Acum un an, în timp ce conducea o altă maşină fără permis, Sandu Athos a refuzat să oprească la semnalele poliţiştilor, aceştia l-au urmărit 12 km fără să reuşească să îl oprească, iar la scurt timp Sandu Athos a lovit o ambulanţă.

Surse judiciare ne-au confirmat că Sandu Athos nu a avut vreodată permis de conducere şi că până acum are 10 dosare penale pentru conducere fără permis. În trei cazuri, Sandu Athos a fost depistat conducând fără permis pe când era minor.

„Periculozitatea inculpatului pentru ordinea publică rezidă şi din lipsa cunoaşterii de către acesta a regulilor de circulaţie şi a unei pregătiri teoretice, cât şi practice care să-i permită acestuia să poată manevra în siguranţă un autoturism pe drumurile publice. Sandu Athos a perseverat în săvârşirea faptelor de natură penală, fiind depistat de mai multe ori conducând fără permis după ce împotriva sa se pusese în mişcare acţiunea penală în alte dosare”, spun anchetatorii.

Acelaşi Sandu Athos mai are 10 dosare pentru furt. Săptămâna viitoare, la Judecătoria Piteşti va mai începe un proces în care Sandu Athos va fi judecat pentru că a furat un card bancar, 70 euro, 10 lire şi 300 de lei dintr-o autoutilitară.

În afară de conducere fără permis şi furturi, Sandu Athos a fost implicat în mai multe scandaluri în ultimii ani.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite