Cum a ajuns o comună din Argeş să aibă o treime dintre cazurile de coronavirus din judeţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Toate maşinile care intră şi ies din comună sunt verificate FOTO: Prefectura Argeş
Toate maşinile care intră şi ies din comună sunt verificate FOTO: Prefectura Argeş

Mai bine de o treime dintre cazurile de coronavirus din Argeş sunt în comuna Godeni, aflată la 12 km de oraşul Câmpulung Muscel. O femeie care lucrează la o companie din industria auto din Câmpulung Muscel a fost primul caz. Iniţial, aceasta a fost asimptomatică şi a făcut naveta zi de zi, transmiţând virusul soţului şi încă unei familii din comună. Femeia nu a avut contact cu persoane venite de peste hotare.

Iar pentru că Godeni a devenit un focar de infecţie cu coronavirus, Prefectura Argeş a luat măsuri extrem de stricte. “Nimeni nu iese şi nimeni nu intră în localitatea Godeni, în afară de cei care respectă condiţiile din ordonanţele militare. Am rugat autorităţile locale să se implice, să vorbească cu cetăţenii, să le recomande să stea în casă. Nu avem indicii că focarul s-ar extinde, dar totuşi am luat măsurile ca şi cum localitatea ar fi închisă”, spune prefectul Emanuel Soare.

Primul caz pozitiv de coronavirus a fost înregistrat la Godeni pe 29 martie, fiind vorba de o femeie de 52 de ani care lucra la o companie din industria auto din oraşul Câmpulung Muscel. Femeia avusese câteva zile de concediu înainte, însă pe parcursul lunii martie, inclusiv cu o săptămână înainte să fie depistată pozitiv, mersese la serviciu, făcând naveta constant. Zeci de persoane care au fost în contact cu femeia respectivă au fost testate pentru coronavirus, însă rezultatele nu au sosit până acum de la Institutul Matei Balş din Capitală.

La ora actuală, 10 dintre cele 27 de cazuri de coronavirus din Argeş provin din comuna Godeni. Alte 16 persoane sunt în izolare la domiciliu.

„Nimeni nu ştie de unde a luat virusul primul caz din comună”

„În mod cert vă pot spune că respectiva pacientă nu a avut contact cu cineva venit de peste hotare. Virusul nu a fost luat nici din familie şi nici de la serviciu. Este posibil să fie pe transmitere comunitară, ca doamna respectivă să fi intrat în contact cu cineva pozitiv fără să îşi fi dat seama”, ne-a declarat Sorina Honţaru, directorul DSP Argeş.

După cum spune Ion Pădureanu, primarul comunei Godeni, „am luat măsuri stricte. Toată lumea stă în casă. Sunt filtre la toate ieşirile din comună. Doamna care lucra la fabrica din Câmpulung a fost primul caz de la noi din comună, iar ulterior i-a dat virusul şi soţului şi unei familii cu care erau prieteni. Nimeni nu ştie de unde a luat virusul. Dacă s-ar fi ştiut, s-ar fi pus degetul pe rană. Soţul doamnei lucrează la Câmpulung, iar băiatul dânsei în Piteşti. Doamna respectivă nu a avut legătură cu persoane venite din străinătate. Se aruncă pe piaţă tot felul de informaţii false, cum că s-ar fi luat coronavirusul de la un parastas sau de la o înmormântare, e total fals”.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite