Cristian Cioacă cere să aibă interdicţie de a părăsi ţara, în locul măsurii de a purta dispozitiv de supraveghere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cristian Cioacă a fost prezent din nou, astăzi, în faţa magistraţilor de la Curtea de Apel Piteşti. De această dată, conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş a formulat o cerere către instanţă, spunând că nu au dispozitiv de supraveghere şi astfel poliţistul nu ar putea fi monitorizat, aşa cum prevede hotărârea judecătorească pronunţată în data de 14 februarie, când Cristian Cioacă a fost eliberat.

Astăzi, la ora 13.00, a avut loc un nou termen de judecată în ceea ce-l priveşte pe Cristian Cioacă, referitor la discutarea obligaţiilor controlului judiciar. Concret, în urmă cu o săptămână, poliţistul a fost eliberat din penitenciarul Colibaşi, sub control judiciar. Prin această măsură el are de îndeplinit mai multe obligaţii, printre care aceea de a nu conduce niciun fel de autoturism, să nu participe la adunări sportive , să poarte dispozitiv de supraveghere. Ultima cerinţă nu poate fi înbdeplinită tocmai pentru că la nivelul ţării nu există efectiv un astfel de dispozitiv. Conducerea Inspectoratului Judeţean de Poliţie Argeş a făcut o cerere către instanţă menţionând faptul că poliţistul acuzat că şi-a omorât soţia, pe avocata Eloia Ghinescu, nu poate fi monitorizat astfel, ci doar se prezintă zilnic la Biroul Judiciar de Supraveghere.

                            

Cristian Cioacă a avut şi el cuvântul în faţa completului de judecată. Întrebat ce are de spus asupra deciziei de înlocuire a măsurii prin care ar fi trebuit să poarte un dispozitiv de supraveghere, acesta a declarat: ”Eu zi de zi merg la Biroul Judiciar de Supraveghere şi semnez, deşi tot zi de zi merg şi la serviciu, care este în cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş. Rugămintea mea este ca în cazul în care dispuneţi vreuna dintre măsurile prinvind interdicţia să fie aceea de a părăsi ţara. Spun acest lucru pentru că dacă îmi daţi interdicţia de a părăsi localitatea nu mă voi putea prezenta la Braşov, unde am pe rol un alt proces.” La ieşire din Curtea de Apel Piteşti, Cristian Cioacă nu a făcut nicio declaraţie.

În acest moment, completul de judecată s-a retras din sală pentru deliberare. Vom reveni cu amănunte. 

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite