Cele mai frumoase păpuşi tradiţionale confecţionate în tabăra de la Goleşti vor deveni, luni, vedete

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Luni, începând cu ora 11.00, Muzeul Viticulturii şi Pomiculturii – Goleşti îşi va deschide porţile, pentru a premia cele mai frumoase păpuşi şi poveştile lor Evenimentul se înscrie în calendarul Sărbătorilor Argeşului şi Muscelului, ediţia a V-a.

La tabără, au participat peste 90 de copii de la şcoli şi licee din judeţul Argeş, care, sub îndrumarea creatoarei populare Ştefania Crişan din Galaţi,  au confecţionat păpuşi reprezentând personaje din lumea poveştilor, dar şi riturile de trecere din viaţa omenească. Păpuşile, îmbrăcate în costume populare, au fost realizate în tehnicile tradiţionale (ţesut, cusut, brodat) şi confecţionate din materiale naturale.

Toţi participanţii la atelierul de creaţie vor primi diplome de absolvire, iar cele mai bune creaţii ale micilor meşteşugari vor fi premiate de instituţia noastră şi de partenerii noştri:  Agenţia Naţională AntiDrog-Argeş, Fundaţia Lumină în Suflet şi Asociaţia Suflet pentru Suflet XXI. Păpuşile şi poveştile lor vor fi expuse în conacul Goleştilor, unde vor fi admirate de publicul vizitator şi, ulterior, itinerate în muzee din ţară.

Piteşti



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite