Băiat de 14 ani, tăiat la picior cu un briceag de un altul, mai mic, pe terenul de sport al unei şcoli din Argeş

0
0
Foto: Arhivă Facebook Poliţia Română
Foto: Arhivă Facebook Poliţia Română

Poliţiştii argeşeni au deschis un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de lovire sau alte violenţe şi portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase, pentru un incident sângeros la o şcoală din Argeş, unde un copil a fost tăiat cu un briceag de un alt puşti, mai mic.

Incidentul a avut loc în seara zilei de luni (6 iunie), la şcoala gimnazială din localitatea Bascov, Argeş. Un puşti l-a taiat cu briceagul pe un coleg mai mare.

"În jurul orei 18, poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Bascov au fost sesizaţi, direct, de către reprezentantul unei şcoli gimnaziale din localitatea Bascov, despre faptul că, pe terenul de sport al şcolii, doi minori ar fi avut o stare conflictuală, în urma căreia unul dintre ei l-ar fi tăiat pe celălalt, cu un obiect tăietor-înţepător, la picior", precizează Compartimentul de Relaţii Publice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş.

Imediat, la faţa locului s-au deplasat poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Bascov. 

Băiatul agresat, în vârstă de 14 ani, a fost găsit în stare de conştienţă, cu o plagă la nivelul piciorului stâng.

Copilul a fost preluat de un echipaj medical şi transportat la spital, iar puştiul care l-a agresat, în vârstă de 13 ani, a fost condus, în prezenţa aparţinătorilor săi, la sediul poliţiei, pentru audieri.

Au fost sesizaţi şi reprezentanţii Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului.

Cum a ajuns puştiul de 13 ani să-l taie pe colegul mai mare

În urma verificărilor efectuate de poliţişti s-a stabilit că cei doi aveau un conflict mai vechi. În jurul orei 17.30, în timp ce se aflau pe terenul de sport al unităţii de învăţământ, copiii s-ar fi luat la ceartă, iar minorul de 13 ani l-ar fi tăiat pe celălalt la picior, cu un briceag.

Ulterior, puştiul de 13 ani a fost imobilizat, până la sosirea poliţiştilor, de către agentul de pază al unităţii de învăţământ.

"Precizăm faptul că, anterior, în cursul anului şcolar, poliţiştii din cadrul Biroului Siguranţă Şcolară, Compartimentului Analiză şi Prevenirea Criminalităţii şi Secţiei de Poliţie Rurală Bascov au efectuat, în repetate rânduri, activităţi informativ-preventive pentru prevenirea delicvenţei juvenile, la unitatea de învăţământ în cauză, inclusiv la clasa unde este înscris minorul de 13 ani.

De asemenea, în urma informărilor emise, în cursul anului şcolar 2021-2022, de poliţiştii din cadrul Biroului Siguranţă Şcolară, minorul de 13 ani a urmat un program de consiliere", mai precizează IPJ Argeş.

Poliţiştii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de lovire sau alte violenţe şi portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase, iar cercetările continuă, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti.

Vă recomandăm să mai citiţi:

Beneficiile fructelor de soc şi diferenţa dintre suc şi socată. Cât de periculoase devin dacă facem excese

Dr. Carmen Ungurean, coordonatoarea Programului naţional de screening pentru cancerul de col uterin: „Simpla testare nu are niciun efect“

Piteşti


Ultimele știri
Cele mai citite