Apelul la 112 care a pus pe jar Poliția. O adolescentă a sunat să ceară ajutor, însă lucrurile s-au schimbat radical

0
Publicat:

Intervenție în forță a polițiștilor din Pitești, după ce o adolescentă a sunat la 112 să ceară ajutor, însă apelul s-a închis brusc. Tânăra a fost localizată, însă la fața locului oamenii legii au aflat că nu ea este, de fapt, victima.

Tânăra a sunat la 122 FOTO: Arhivă
Tânăra a sunat la 122 FOTO: Arhivă

Incidentul a avut loc luni, 09 septembrie, în orașul Pitești. O fată a sunat la 112 să ceară ajutor, spunând că este în pericol. Apelul s-a întrerupt, însă polițiștii au reușit să o localizeze.

„Au fost efectuate verificări complexe, în urma cărora s-a stabilit că apelul a fost efectuat din zona unui bloc de locuințe, din municipiul Pitești, stabilindu-se și apartamentul în cauză, unde nu a răspuns nicio persoană”, a anunțat IPJ Argeș.

Polițiștii au ajuns la apartamentul respectiv și au forțat intrarea, în interior fiind fost identificată a fată de 17 ani. Ea confirmat că a apelat la 112, pe fondul unui conflict cu concubinul acesteia, de 28 de ani. Bărbatul a ajuns la spital, fiind înjunghiat chiar de tânără

„De asemenea, în interiorul apartamentului au fost descoperite urme de răvășire și pete de culoare brun-roșcat. S-a stabilit că în acest interval, bărbatul de 28 de ani s-a prezentat la o unitate medicală, acesta fiind conștient și prezentând mai multe leziuni prin înțepare, din primele verificări stabilindu-se că acestea au rezultat în urma stării conflictuale cu minora de 17 ani”, au transmis polițiștii.

Pentru ambele persoane, au fost completate formularele de evaluare a riscului, conform Legii 217/2003 pentru prevenirea și combaterea violenței domestice.

Potrivit IPJ Argej, pentru tânără, nu au fost întrunite condițiile legale necesare emiterii unui ordin de protecție provizoriu, iar bărbatul s-a opus emiterii acestuia, astfel că ambele persoane au fost informate cu privire la drepturile pe care le au. De asemenea, le-au fost înmânate formularele pentru solicitarea unui ordin de protecție de la instanța de judecată.

„În urma evaluării medicale a leziunilor bărbatului, precum și a cercetărilor cu privire la modalitatea de săvârșire a faptei, în cauză a fost înregistrat dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă la omor, iar cercetările sunt continuate de către procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, împreună cu polițiștii Serviciului Investigații Criminale Argeș, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor și luării măsurilor legale în consecință”, a  mai precizat IPJ Argeș.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite