A scăpat de o sarcină, dar s-a ales cu septicemie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O tânără de 30 de ani din localitatea Căteasca a fost trimisă, în stare gravă, la Spitalul Universitar  după o întrerupere de sarcină la cerere. La scurt timp după intervenție, Ioana Constantin a început să se simtă foarte rău și a ajuns din nou la Spitalul Județean din Pitești unde medicii au constat că aceasta prezintă o stare de septicemie avansată.

 Deocamdată nu se știe de unde provine infecția, dar specialiștii Direcției de Sănătate  Publică iau în calcul două variante și anume microbul contactat să fi fost  în mănușile și setul perfuzabil folosite în momentul intervenției sau pacienta să fi avut o infecție mai veche în organism care în timpul operației să fi ajuns în uter.

Femeia a  mai fi suferit câteva întreruperi de sarcină

Din datele pe care le au medicii până acum, tânăra ar mai fi făcut câteva avorturi, însă niciunul nu i-a pus viața în pericol. Aceasta este cunoscută și cu probleme de sănătate mai vechi. “pacienta are antecedente de tahicardie supraventriculară și a fost operată pe cord. Deocamdată, nu putem spune ce i-a provocat starea de septicemie, dar vom face cercetări și dacă vom stabili că cineva se face vinovat vom aplica sancțiunile care se impun, a declarat managerul Spitalului Județean, dr. Gheorghe Frătoaica”. Ancheta este abia la început și decisive vor fi probele recoltate din sala de operație și încăperile adiacente. Din câte se pare medicul Marcel Mihăescu, cel care i-a făcut femeii întreruperea de sarcină nu ar fi întocmit fișă de internare obligatorie în astfel cazuri și riscă să fie sancționat.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite