Ziua Marinei va fi serbată în weekend pe lacul Bicaz

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ziua Marinei va fi serbată la Bicaz duminică, 19 august
Ziua Marinei va fi serbată la Bicaz duminică, 19 august

Ediția din acest an a sărbătorii care se desfășoară de ziua Sfintei Maria va avea loc în portul de pe lacul Izvorul Muntelui duminică, 19 august. și nu pe data de 15 august, așa cum se celebrează în orașele-porturi din țară.

Autoritatile locale ale orașului de sub baraj îi invită sâmbătă seară pe tineri la un program de discotecă în portul de pe lacul Izvorul Muntelui. Manifestările de tradiție se vor desfășura duminică, începand cu ora 10.00.

Evenimentul va fi deschis de un ceremonial religios închinat celor care și-au pierdut viața pe mare, dupa care participantii sunt invitați la un program de jocuri și concursuri cu specific marinăresc.

O altă atracție va fi momentul în care zeul Neptun va da startul manifestărilor, precum și defilarea ambarcațiunilor pe „marea dintre munți".

„Ca noutate față de edițiile anterioare, vom organiza concursuri cu baloane plutitoare transparente. De asemenea, participanții vor avea ocazia să facă plimbari aeriene în nacela unui balon cu aer cald", a spus Nicolae Sălăgean, primarul orașului Bicaz. 

Intră pe neamt.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei!

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite