Modul înfiorător în care a fost ucis un porc. Opinia publică cere măsuri împotriva proprietarului sadic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Autorul atrocităţii are dosar penal FOTO Adevărul.ro
Autorul atrocităţii are dosar penal FOTO Adevărul.ro

Sacrificarea unui porc a fost filmată şi postată pe reţelele de socializare, chinurile de neînchipuit la care a fost supus bietul animal fiind ieşite din comun.

Un individ din municipiul Roman, judeţul Neamţ, care a tăiat un porc înainte de Florii a ajuns după gratii, dar pentru o scurtă perioadă. 

Întregul ritual al sacrificării a fost filmat şi postat pe o reţea de socializare, iar imaginile, cu un puternic impact emoţional, au ajuns şi la oamenii legii. Acestea sunt atât de violente încât am decis să nu le publicăm.

Animalul a fost lovit repetat în cap cu un topor, după care a fost înjunghiat în gât, dar fără efectul scontat. Aşa că operaţiunea a fost reluată, timp în care vietatea s-

a zbătut continuu. Apoi, „casapul“ şi un amic s-au urcat pe el. La toate aceste scene horror au asistat şi copii, care râdeau împreună cu adulţii participanţi la „măcel“. 

În acest caz, oamenii legii au considerat că porcul a fost chinuit, lucru fără dubii după cum reiese din filmul făcut public pe pagina de Facebook a Federaţiei pentru Protecţia Animalelor şi Mediului. El poate fi vizionat, dar nu este recomandat, deoarece scenele sunt groaznice. 

Romaşcanul a fost reţinut pe o perioadă de 24 de ore. Anchetatorii au transmis că, în urma apariţiei în spaţiul public, la data de 16 aprilie, a unor imagini cu o posibilă infracţiune, Compartimentul de Relaţii Publice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Neamţ este abilitat să omunice următoarele: 

„La data de 17 aprilie, poliţiştii Biroului pentru Protecţia Animalelor, din cadrul Poliţiei Neamţ, s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunii de uciderea animalelor, cu intenţie, fără drept. La data de 20 aprilie, persoana bănuită de comiterea faptei, un bărbat de 40 de ani, din Roman, a fost

reţinută de poliţişti“. 

După ce perioada de reţinere a suspectului a expirat, acesta a fost pus în libertate, fiind şi un motiv în

luarea deciziei. Având în vedere faptul că pedeapsa pentru această infracţiune este mică, de la trei luni la un an, individul a fost eliberat deoarece nu poate fi prezentat în faţa magistraţilor cu propunere de luare a unei măsuri preventive. 

Va fi însă cercetat penal pentru fapta comisă şi asupra vinăvăţiei sau nevinovăţiei sale urmând a se pronunţa judecărorii. Comentariile de pe pagina de Facebook a Federaţiei pentru Protecţia Animalelor şi Mediului sunt extrem de acide la adresa celui care a sacraficat animalul într-un mod atât de sadic. Iată ce se spune în două dintre ele, cu menţiunea că ele sunt dintre cele mai blânde: 

„Am distribuit şi alaltăieri în speranţa că vom vedea cu ce premiu s-a ales «viteazul» ăsta, care cred că este dus cu pluta dacă a chinuit bietul porc, ce se încăpăţâna să moară. Dar şi spectatorii asistenţi

la obţinerea diplomei de măcelar-chirurg fără anestezie, au stat cuminţi până la sfârşitul examenului. Credeţi că premiantul va păţi ceva? S-a dat o lege de înăsprire a pedepselor pentru cei care abuzează animalele. Ei, şi ce?“; „Porcul a fost crescut să fie mâncat, dar nu aşa se taie, trebuie pedepsit pentru prostie“. 

Vă mai recomandăm să citiţi: 

Cum au „falimentat“ procurorii DIICOT o afacere pusă la cale într-un apartament. Ce au găsit acolo

Un preot şi o doctoriţă, arestaţi pentru corupţie, au cerut judecătorilor clemenţă. Ce a decis instanţa

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite