Urgia naturii şi neglijenţa le-au distrus truda muncii de-o viaţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Casa unei bătrâne a ars din pricina unui trasnet FOTO ISU Neamţ
Casa unei bătrâne a ars din pricina unui trasnet FOTO ISU Neamţ

Câeva persoane au suferit mari pagube materiale din pricina incendiilor, unul dintre ele fiind provocat de trăsnet, iar alte două - de neglijenţa proprietarilor.

Zilele de Paşti 2022 au fost triste pentru câţiva locuitori din judeţul Neamţ, mare parte din agoniseala strânsă peste ani fiind distrusă de incendii. 

Au fost trei astfel de cazuri, flăcările pornind de la fenomenele meteo periculoase, o situaţie, iar două din pricina neglijenţei celor afectaţi. 

În după-amiaza zilei de 25 aprilie, codul galben de furtuni prognozat de meteorologi s-a adeverit în zona Târgu Neamţ, ploile fiind însoţite de grindină, întensificări ale vântului, tunete şi fulgere. Cel mai grav incident a avut loc în comuna Ghindăoani, locuinţa unei septuagenare fiind distrusă. 

În jurul orei 15.10, ISU a fost solicitat să intervină pentru

a stinge incediul provocat de un trăsnet. Au plecat la locul indicat forţe din cadrul Detaşamentului Târgu Neamţ, cu două autospeciale şi o ambulanţă. La ajungerea echipajelor de intervenţie, incediul se manifesta cu flacără deschisă şi degajare de fum la acoperiş şi la o cameră, cu posibilitatea propagării la întreaga locuinţă. 

„A ars acoperişul casei pe o suprafaţă de 130 de metri pătraţi şi bunurile din podul casei, respectiv obiecte de mobilier, aparate electrocasnice, materiale textile şi multe altele. Proprietara locuinţei, în vârstă de 76 de ani, a suferit atac de panică. Aceasta a primit îngrijiri medicale la locul evenimentului, refuzând transportul la spital“, a transmis ISU Neamţ. 

incfulger1

O lumânare nesupravegheată a provocat incendiul de la Târgu Neamţ FOTO ISU Neamţ

Un alt incendiu, dar de mai mare amploare, a avut loc în aceeaşi zi la o locuinţă de pe strada Ion Creangă din Târgu Neamţ. Intervenţia pompierilor a limitat dezastrul, dar s-a făcut scrum acoperişul pe o suprafaţă de circa 250 de metri pătraţi şi tavanul unei camere, un bărbat în vârstă de 55 de ani suferind arsuri. Cadrele ISU au stabilit că o lumânare lăsată nesupravegheată a fost cauza. 

În prima zi de Paşti, o nenorocire s-a produs într-un apartament situat la etajul doi al unui bloc din Piatra Neamţ. Flăcările au izbucnit în jurul orei 03.15, în bucătăria locuinţei, tot de la o lumânare uitată aprinsă. Proprietarii s-au autoevacuat până la sosirea pompierilor, la fel procedând alte cinci persoane aflate în apartamentele de la etajele superioare. 

Vă mai recomandăm să citiţi: 

Doi fraţi au ars de vii într-un incendiu de la o lumânare. Focul a provocat o explozie, în urma căreia planşeul s-a prăbuşit peste ei

Mari nereguli la spitalul unde zece oameni au ars de vii. Ce a constatat ISU

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite