Un copil de un an și jumătate din Neamț s-a intoxicat cu diluant

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Copilul a fost găsit de părinți marți, 3 ianuarie, în grajdiul gospodăriei din comuna Tupilați. Lângă băiețelul aflat în stare de inconștiență, familia a găsit și recipientul din care copilul băuse.

Echipajul de la Ambulanță care s-a deplasat la fața locului l-a transportat pe copil la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Neamț. Diagnosticul pus de medici a fost pneumopatie acută, iar din cauza stării micuțului, s-a luat decizia transportării lui la Spitalul „Sfânta Maria" din Iași.

„Colegii mi-au spus că pacientul înghițise un produs petrolier, putea fi diluant sau gaz lampant. În acest caz se produce un edem toxic, o arsură pe calea digestivă, dar puteau fi afectate și căile respiratorii dacă a inhalat produsul care este volatil", a spus doctorul Letiția Damoc, șefa serviciului județean de Ambulanță Neamț.

Viceprimarul Gheorghe Leonte a spus că familia copilului făcuse de curând curățenie în casă.

„Văruiseră înainte de Anul Nou și e posibil să fi lăsat sticla într-un loc unde copilul a avut acces. Nu știu cum de s-a întâmplat așa ceva, acum mă interesez și eu", a spus viceprimarul comunei.

Copilul de un an și șase luni a fost transportat pentru îngrijiri medicale la Spitalul „Sfânta Maria" din Iași.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite