Tradiţia de a-l duce pe Moş acolo unde este nevoie mai multă de el. Pastorul care împarte zeci de mii de cutii cu cadouri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liviu Axinte se implică de circa 20 de ani într-o acţiune caritabilă de amploare. FOTO: D.S.
Liviu Axinte se implică de circa 20 de ani într-o acţiune caritabilă de amploare. FOTO: D.S.

Reprezentanţii Bisericii Penticostale continuă o acţiune de voluntariat începută de vreo două decenii, aceea de a aduce bucurie şi speranţă unor semeni cu care soarta nu a fost prea darnică

Şi în acest an, Liviu Axinte, pastorul Bisericii Penticostale Elim din Piatra Neamţ, alături de o armată de voluntari, este implicat într-o acţiune caritabilă de amploare. 

În şase judeţe din Moldova - Neamţ, Iaşi, Suceava, Botoşani, Bacău şi Vaslui, vor fi distribuite peste 40.000 de cutii cu cadori de Crăciun. 

Acestea vor ajunge la copii din centre de plasament, şcoli, la centre de bătrîni, la familii sărmane sau cu prilejul unor manifestări la care subscriu autorităţi locale, judeţene sau

inspectorate şcolare. 

În ani, acţiunea a fost posibilă graţie implicării comunităţilor penticostale din Elveţia, Germania, Irlanda, Norvegia, Danemarca sau Italia, dar şi a celor din România. 

Pastorul Axinte declară că menirea sa şi a celor de lângă el este de a-i apropia pe oameni de Dumnezeu, de a le face cunoscută importanţa acestor zile de Crăciun şi nu în ultimul rând de a aduce bucurie acolo unde ea nu este - în sufletele unor copii la care Moş Crăciun nu ajunge din diverse

motive. 

„Prea mult se foloseşte numele meu şi trebuie să spun că nu sunt numai eu. Este o armată de oameni mobilizaţi. Sunt cei care pregătesc cutiile, voluntarii care donează, alţii care împachetează, iar darurile astfel pregătite sunt trimise în România, depozitate şi mai apoi dăruite. Este o acţiune colectivă de o importanţă deosebită. Mă bucur că ceea ce am gândit încă de acum 15 ani s-a concretizat şi dăinuie în timp. Acum, copiii noştri au crescut, s-au mărit, au învăţat lecţia generozităţii, au pregătit şi ei sute de cadouri. Aceasta este normalitatea. Dacă timp de 15 ani am primit, trebuie să învăţăm nu doar lectia adunării, ci şi a scăderii, să dăm şi noi. Să învăţăm dragostea, să o arătăm în special celor aflaţi în nevoie şi să fim mai buni cu cei mai puţini norocoşi“, spune pastorul Liviu Axinte, explicând rostul şi menirea acţiunii caritabile. 

„E nevoie de mult ajutor, de generozitate, să ne îndreptăm privirea asupra celor în nevoie“

La ea participă şi voluntari din alte ţări, care vin anual în România. Cadourile ajung la oameni de diverse religii, deoarece iniţiatorii consideră că cei cu care soarta nu a fost deosebit de darnică nu au culoare politică şi nici religie, ci doar nevoie imensă de ajutor. 

Pastorul Axinte este satisfăcut de faptul că, de câţiva ani, la reuşita acţiunii au început să se implice şi românii, atât cei din ţară, cât şi cei pe care viaţa i-a dus în ţări străine, pentru a-şi crea un rost în viaţă. 

Că cele puse la cale în decursul anilor este un exerciţiu de mare amploare o arată numărul pachetelor distribuite. Numai în judeţul Neamţ, în anul 2013 au fost 15.000 de pachete, în 2014 - 20.000, iar în 2015 aproximativ 13.000. 

„Poate pentru unii, acest pacheţel este tot ceea ce le aduce Sfânta Sărbătoare a Crăciunului. Dacă producem tot attea bucurii, cred că scopul nostru este atins. Toate aceste gesturi întăresc rolul bisericii în viaţa comunităţii şi, deşi generozitatea nu trebuie afişată, am vrea ca tot ceea ce facem noi să reprezinte un exemplu. E atâta nevoie de ajutor, de iubire faţă de aproape, încât gesturile noastre reprezintă doar o picătură într-un ocean. Am vrea ca toţi să fim uniţi, să ne ajutăm semenii şi întotdeauna să ne gândim la Dumnezeu şi la cei mai puţin norocoşi. Este nevoie de astfel de momente şi te simţi pe deplin răsplătit atunci cînd vezi z'mbetul şi bucuria de pe faţa lor. E nevoie de mult ajutor, de generozitate, să ne îndreptăm privirea asupra celor în nevoie“, a mai arătat pastorul Liviu Axinte.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite