Şoferi deveniţi pietoni fără să vrea. Rezultatele acţiunii rutiere Speed în Neamţ

0
Publicat:

Rezultatele acţiunii Speed derulate de Poliția Rutieră în Neamţ s-au concretizat prin aplicarea a sute de contravenţii. Au fost foarte mulţi șoferi deveniţi pietoni fără să vrea, pentru depăşirea limitei de viteză.

Sute de conducători auto au fost descoperiți în culpă FOTO Arhiva Adevărul
Sute de conducători auto au fost descoperiți în culpă FOTO Arhiva Adevărul

În perioada 17-23 aprilie 2023, structurile de Poliție Rutieră din judeţul Neamţ au desfăşurat acţiunea Speed, care s-a derulat, de altfel, în toată țara, misiunile având ca scop combaterea tuturor cauzelor generatoare de accidente, cu accent pe respectarea legislaţiei privind regimul legal de viteză pe drumurile publice.

În cadrul activităţilor desfăşurate timp de o săptămână în județul Neamț, poliţiştii au controlat peste 900 de vehicule, 653 de conducători auto fiind depistaţi încălcând regimul legal de viteză. În cazul a 160 dintre cei care au apăsat prea tare pedala de acceleraţie s-a decis suspendarea permisului. 

„145 au depăşit regimul legal de viteză cu peste 50 de kilometri pe oră şi 15 au fost depistaţi conducând cu peste 70 de kilometri pe oră faţă de limita legală. La nivel judeţean, viteza rămâne în topul cauzelor generatoare de accidente mortale, cele 160 de permise reţinute fiind un exemplu concludent de «Aşa nu!»“, a declarat inspector Ramona Ciofu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Neamţ.

Pe data de 23 aprilie a.c., în intervalul orar 16.00 - 19.00, poliţiştii au acţionat pe Drumul European 85. În doar trei ore, cadrele de la Serviciul Rutier au depistat 16 şoferi care au încălcat legislaţia rutieră, 15 având abateri la regimul legal de viteză. Au fost reţinute trei permise de conducere.

Punctual, în jurul orei 18.50, poliţiştii din Târgu Neamţ au depistat pe strada Ştefan cel Mare un tânăr, de 22 de ani, care conducea un autoturism ce se deplasa cu viteza de 98 km/oră.

Şoferul a fost testat cu aparatul etilotest, constatându-se că băuse. Rezultatul a indicat o concentraţie de 0,30 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Totodată, în urma verificărilor efectuate de către oamenii legii avea să se constate că tânărul în culpă nu deţinea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. În cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite