Situaţie de criză după ce un urs a atacat un sătean. Victima a scăpat cu viaţă, ca prin minune, după atacul fiarei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un sătean din Neamţ a fost luat prin surprindere de un urs care l-a atacat şi i-a provocat răni grave pe corp. Autorităţile caută o soluţie pentru a scăpa de pericol.

UPDATE Ministerul Mediului solicitat să ia o decizie: împuşcarea sau capturarea ursului agresiv

Autorităţile din Neamţ s-au întrunit luni dimineaţă, într-o şedinţă extraordinară a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă pentru a analiza cazul săteanului atacat de urs în comuna Taşca şi a apariţiei altui urs într-o gospodărie din satul Vaduri, incidente petrecute pe parcusul zilei de duminică, 15 octombrie.

Agenţia de Protecţia  Mediului Neamţ a emis un punct de vedere favorabil pentru recoltarea/capturarea ursului de către Direcţia Silvică Neamţ, iar în urma şedinţei CJSU, Ministerul Mediului a fost solicitat să dea o soluţie pentru a îndepărta pericolul pe care îl reprezintă prezenţa urşilor pentru oameni. 

 „Viaţa oamenilor este cea mai importantă şi de aceea am convocat în regim de urgenţă această şedinţă, pentru că situaţia impune măsuri imediate. Am informat Ministerul Mediului despre incidentele apărute şi am cerut soluţii rapide în special pentru situaţia apărută la Taşca”, a declarat prefectul Vasile Panaite. 

Ştire iniţială 

Comitetul Judeţean pentru situaţii de urgenţă Neamţ va analiza astăzi, 16 octombrie, ce măsuri se impun în urma unui incident grav petrecut cu o zi în urmă în satul Neagra, din comuna Taşca, unde un urs a atacat un localnic. 

Un bătrân de 79 de ani din Neamţ a scăpat cu viaţă după ce a fost atacat de un urs duminică, 15 octombrie. Săteanul fusese să-şi verifice nişte căpiţe de fân, şi a fost luat prin surprindere de urs care l-a zgâriat pe mai multe părţi ale corpului. Rănile produse de atacul ursului nu au fost provocate şi prin muşcare.

Bătrânul a reuşit să scape de fiara agresivă, şi a ajuns în sat, iar fiul său a sunat la 112, însă jandarmii ajunşi la locul incidentului nu au mai găsit ursul care se retrăsese în pădure. Victima atacului a fost transportată cu ambulanţa la Spitalul din Piatra Neamţ, unde a fost stabilizată, însă rănile de la nivelul feţei rănile erau destul de grave. 

„Omul a fost efectiv surprins de urs, nu a avut timp să se apere. A fost zgâriat, şi, cel mai probabil, s-a prefăcut că e mort, iar ursul l-a lăsat în pace. Seara am convocat şi noi la primărie o şedinţă de comitet local. Regulamentul spune că primarii trebuie să asigure zona şi am mers să anunţăm oamenii, dar ei ştiau deja, pentru că astfel de veşti circulă repede“, a declarat Daniela Ursache, primarul comunei Taşca. 

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite