Sentinţă şoc a instanţei în cazul unui profesor care hărţuia sexual o elevă. Îi spunea „curvă“ şi „căţea“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Unul dintre mesajele trimise de profesor elevei de la liceul unde preda FOTO RiseProject.ro
Unul dintre mesajele trimise de profesor elevei de la liceul unde preda FOTO RiseProject.ro

O instanţă de judecată a pronunţat o sentinţă care şochează în cazul unui profesor de matematică, el fiind acuzat că a hărţuit sexual o elevă, spunându-i că e curvă şi căţea

La începutul acestui an, cazul profesorului Cristian Pipirigeanu, unul relatat pe larg de toată media românească, care a fost în centrul unui scadal cu tentă sexuală, fiind acuzat că a agresat o elevă de  la Liceul Dimitrie Leonida din Piatra Neamţ, frapa prin detaliile privind comportamentul acestuia. 

Numai că, speţa este departe de a se fi încheiat, recent, o decizie a instanţei stârnind rumoare. Cadrul didactic, care era titular la Şcoala Gimnazială din comuna Dumbrava Roşie şi la Şcoala Regina Maria din oraşul Bicaz, a fost înlăturat din învăţământ, în martie 2021, după ce îşi dăduse demisia de la liceul menţionat. 

Numai că, zilele trecute, instanţa de contencios administrativ de la Tribunalul Neamţ, acolo unde profesorul a contestat decizia de desfacere a contractului de muncă, a decis că măsura nu este legală. Sentinţa de reîncadrare pe post nu este definitivă şi a luat prin surprindere conducerile Inspectoratului Şcolar şi a celor două şcoli.

„Am auzit despre faptul că profesorul Pipirigeanu ar fi avut câştig de cauză, dar până nu primim hotărîrea şi motivarea acesteia nu ne putem pronunţa. Noi suntem pentru respectarea legii şi, desigur, că va trebui să acceptăm hotărârea instanţei, în caz că va rămâne definitivă. Vom face şi noi recurs, ca instituţie, pentru că suntem parte în proces, aşa cum sunt sigur că vor face şi cele două unităţi şcolare la care cadrul didactic era titular“, a declarat, pentru Monitorul de Neamţ, Mihai Obreja, inspector şcolar general. 

Acesta consideră că faptele imputate profesorului sunt incompatibile cu prevederile Statutului cadrelor didactice, care a încălcat prevederile cel puţin unuia dintre articolele Legii 1/2011, a Educaţiei, aducând prin comportamentul său grave atingeri învăţămîntului. Şi directorul Şcolii din Dumbrava Roşie, Dumitru Ţuvichi, era uimit de prevederile deciziei judecătoreşti: „Din câte am înţeles, domnul profesor Pipirigeanu a primit câştig de cauză în instanţă. Categoric, vom face recurs. Nu pot comenta decizia instanţei, dar şi noi avem un punct  de vedere şi va trebui să fim consecvenţi acestuia“. 

„Eu propuneam o soluţie rezonabilă... dar cu o handicapată curvă ca tinenu avem ce negocia“ 

De menţionat este că, în acest caz, Poliţia Piatra Neamţ s-a sesizat din oficiu şi se fac cercetări pentru hărţuire sexuală. De la izbucnirea scandalului, cadrul didactic a refuzat să-şi exprime vreun punct de vedere, susţinând că presa i-ar fi făcut mult rău, afirmând doar că are de „luptat cu mafia din învăţământ“, declarând, totuşi, pentru Monitorul de Neamţ, că i s-a luat orice drept material, neavând nici dreptul la ajutorul de şomaj şi că „singura cale de supravieţuire e să mă retrag la vreo mănăstire“.

„Relaţia“ profesor - elevă a început pe Facebook, după ce tânăra de 21 ani, de la cursurile serale, a aceptat o „cerere de prietenie“, iar după dialoguri banale iată ce dorea cadrul didactic: „Credeam că trimiţi o poză cu tine goală, că de matematică sunt sătul“, „Doar suntem adulţi, suntem discreţi, ce naiba. Ai peste 18 ani? şi eu! Ce coincidenţă! De ce te ascunzi după deget? O poză incendiară ar mai înfrumuseţa zilele mele de om trecut de 45. Mai am oleacă... vreo 20 de de ani şi aştept pensia“. I-a sugerat apoi că nu va avea probleme la matematică: „La mate nu am pus niciodată 2 şi 3 la elevele frumoase. Cel puţin nota 6, întotdeauna“. 

La un moment dat, exasperată de insistenţele cadrului didactic, tânăra a prezentat conducerii Liceului Leonida conţinutul convorbirilor, cel vizat a fost sfătuit să înceteze, dar nu s-a luat nicio măsură, considerându-se că era vorba despre dialoguri între două persoane adulte, care nu s-au petrecut în incinta şcolii. Aflând că a fost „pârât“, profesorul Cătălin Pipirigeanu s-a dezlănţuit la adresa elevei, folosind, tot pe Facebook, invective şi jigniri: 

„Spor la mârşăvii, jigodie ordinară! Eu după programul şcolar pot să fac orice îmi doresc!... Nici o şcoală din ţară nu are ore după ora 8 seara... de aceea nu pot fi tras la răspundere ce ştoarfă agăţ după 8 seara! Ca să ştii! Proaste în fundul gol şi cu urâtănii în loc de soţ găseşti şi în Italia!. Eu propuneam o soluţie rezonabilă... dar cu o handicapată curvă ca tine (aşa cum singură mi-ai spus!) nu avem ce negocia“.

Vă mai recomandăm să citiţi: 

Dramă în familia unui primar. „Nu depărtarea e cel mai greu plumb care se prăvăleşte pe suflet“

Poveştile triste de viaţă ale unor copii transformaţi în jucării sexuale de adulţi perverşi

Piatra NeamţPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite