Primul concurs de pescuit la răpitor pe lacul Bicaz a fost câştigat de un bucureştean

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Etapa OPEN dotată cu trofeul Cupa „Wizard Fishing Team" a fost organizată în weekend de Liga Româna de Spining şi Clubul de pescuit sportiv Wizard, în colaborare cu AVPS „Lupul Cenuşiu" Ceahlău. Competiţia a fost o premieră pentru judeţul Neamţ şi Lacul Izvorul Muntelui. 

La start s-au aliniat peste 30 de echipaje, iar specia ţintită de pescari a fost bibanul. Pe parcursul celor două zile de întreceri, concurenţii şi-au demonstrat măiestria în prinderea răpitorilor cu ajutorul momelilor artificial, iar după masurătoare, peştii au fost eliberaţi.

Locul I a fost câştigat de Robert Boantă („West Spinning Club" Bucureşti) cu 123 de capturi. Pe locul al doilea s-a clasat Alin Nedelcu, cu 93 de capturi, iar locul al treilea i-a revenit lui Răzvan Maxim cu 90 de capturi. Cei doi concurenţi care au completat podiumul activează la clubul „Wizard Fishing Team" din Iaşi.

„Reducerea activitatilor ilegale de braconaj din ultimii ani a refacut potenţialul piscicol al lacului. Aşa a fost posibilă această competiţie care, din punctul nostru de vedere, reprezintă un mare pas spre civilizaţie şi normalitate", a spus Raul Papalicef, vicepreşedinte al clubului AVPS „Lupul Cenuşiu".

Cea mai mare captură a fost adjudecată de Mihai Rizea, de la „Vâlcea Spinning Crew" cu un exemplar care a măsurat 39 de centimetri.  

Judeţul Neamţ a fost reprezentat de un singur sportiv. Vasile Nacu din Piatra Neamţ, membru al AVPS „Lupul Cenuşiu", aflat la prima participare, a obţinut un nesperat loc 7, cu 49 de capturi.

Peste trei săptămâni, pe 17 septembrie, la Ceahlău este aşteptată elita spiningului românesc. Primii 40 de clasaţi anul trecut în concursul general se vor înfrunta în concursul de master.  

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite