Preot şi doctoriţă prinşi în hora vaccinărilor fictive. Ce rol avea faţa bisericească în afacere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mario Cuicanu este preot în localitatea Cotu Vameş FOTO Facebook
Mario Cuicanu este preot în localitatea Cotu Vameş FOTO Facebook

Patru persoane riscă să fie arestate preventiv într-un caz de vaccinări fictive, fiind vorba despre un preot, o doctoriţă, o asistentă medicală şi un alt intermediar.

Procurorii de la Parchetul Neamţ au dispus reţinerea şi vor cere arestarea preventivă a patru persoane, care sunt bănuite de corupţie şi fals într-un dosar penal care vizează false vaccinări împotriva noului coronavirus. O decizie în acest sens urmează să o pronunţe magistraţii de la Tribunal, în după-amiaza de miercuri, 23 martie 2022.

Acuzaţi în această speţă sunt Daniela Grosu - medic de famile în comuna Gâdinţi, asistenta ei - Cristina Munteanu, Mario-Doro Ciucanu - preot la Cotu Vameş, comuna Horia şi Nicolae Timofte, ultimii doi fiind suspecţi că au avut rolul de intermediari în afacerea cu imunizările false. 

Faţa bisericească era cunoscut în zona municipiului Roman ca având har, fiind implicat şi în diverse acţiuni filantropice. Suspiciuni despre activitatea medicului menţionat au apărut în momentul în care pe platforma de vaccinare comuna Gâdinţi din Neamţ părea cu o rată de vaccinare de circa 34,%, în condiţiile în care doctoriţa raportase mult mai multe imunizări. 

Pe data de 22 martie 2022, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului Neamţ, au efectuat 24 de percheziţii domiciliare. Ele au vizat domiciliile unor persoane din judeţele Neamţ, Iaşi şi Bacău, în cadrul unui dosar în care se fac cercetări, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de corupţie şi fals. A reieşit că în perioada iunie 2021 - martie 2022, mai multe persoane au eliberat, în mod ilegal,

certificate de vaccinare, care să ateste imunizarea contra noului coronavirus. 

„În urma percheziţiilor efectuate, au fost descoperite şi ridicate mai multe mijloace de probă care privesc posibila activitate infracţională a persoanelor vizate de anchetă, obiecte, înscrisuri şi date informatice, precum şi aproximativ 57.000 de euro şi 22.000 de lei. 14 persoane au fost conduse la sediul poliţiei, în vederea audierii“, se arată într-un comunicat al Poliţiei Neamţ. 

Vă mai recomandăm să citiţi: 

Un incendiu uriaş a afectat două judeţe. Banala iarbă arzând a lăsat un gospodar fără agoniseala de-o viaţă FOTO

Potlogării cu fonduri europene. Patronii, de la extaz, la agonie. Ce s-a petrecut după achitarea iniţială

Piatra NeamţPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite