Arsene pune bețe-n roate podului de pontoane de la Luțca. Şeful CJ Neamţ, acuzat de sfidare

0
0
Geniștii și-au arătat disponibilitatea de a construi un pod de pontoane FOTO MApN
Geniștii și-au arătat disponibilitatea de a construi un pod de pontoane FOTO MApN

Social-democratul Ionel Arsene, şeful Consiliului Județean Neamţ, este acuzat de ignoranţă, sfidare şi rea voinţă de către consilierii liberali, în cazul privind construirea unui pod de pontoane de către Armată la Luțca, în locul celui prăbuşit în Siret, pe 9 mai 2022.

În data de 26 septembrie, a fost programată o şedinţă a Legislativului nemţean, la care reprezentanţii liberali depuseseră, încă de săptămâna trecută, două proiecte de hotărâre, ambele având ca temă situaţia de la Luţca, unde s-a dărâmat podul. Iniţiativele nu s-au regăsit însă pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Județean.

Acestea vizau aprobarea construirii unui pod temporar de pontoane de către Armată, care şi-a arătat disponibilitatea de a-l face, precum şi realizarea unui studiu de fezabilitate un alt pod, care ar urma să fie finanţat de Guvern, cu fonduri din bugetul anului viitor.

„Ignoranţă, sfidare, rea voinţă. Aşa s-ar putea eticheta refuzul lui Ionel Arsene de a pune pe ordinea de zi proiectele de hotărâre. În aceste condiţii, circa 20.000 de nemţeni din Luţca şi comunele învecinate, printre care se află şi numeroşi elevi, vor trebui să suporte, în continuare, calvarul deplasărilor de câte 20 de kilometri, în prag de iarnă“, menționează PNL Neamț într-un comunicat de presă.

„Două adrese”

Liberalii nemțeni mai susțin că șeful CJ Neamț pune bețe-n roate podului de pontoane, şedinţele sunt organizate online pentru a-l proteja, el mutându-se în Bucureşti, „cu tot cu autoturismul de lux, proprietate a instituţiei“ şi că un şofer face naveta pentru a-i duce acte la semnat.

În şedinţă, potrivit ZiarPiatraNeamţ.ro, şeful CJ a afirmat că au ajuns la el „două adrese“, pe care le-a direcţionat la aparatul de specialitate, pentru a respecta cursul actelor în instituţie şi că nu erau iniţiate corespunzător.

Preşedintele Ionel Arsene nu a putut fi contactat de corespondentul „Adevărul“ pentru a-și exprima un punct de vedere, având telefonul închis.

În proiectele depuse se menţiona că suma pentru montarea unui pod de pontoane ar fi de 1,38 milioane de lei, iar cheltuielile de mentenanţă lunară nu depăşesc 352.671 de lei, bani care ar putea fi luaţi de la alte proiecte, cum ar fi porţile de pe drumurile de la intrarea în judeţ, care costă  opt milioane lei sau amenajarea sediului CJ, proiect în valoare de 12 milioane de lei.

Piatra Neamţ


Ultimele știri
Cele mai citite